Obavijesti Video Pretražite Navigacija
slučaj bez presedana

20-godišnjakinja tužila liječnika zato što se rodila, mogla bi dobiti milijune u odšteti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka koja pati od spina bifide tužila je ginekologa koji je njezinoj majci vodio trudnoću i mogla bi dobiti milijunsku odštetu zato što se rodila.

Evie Toombes (20) iz Velike Britanije pokrenula je parnicu bez presedana i tužila liječnika zato što se rodila. Visoki sud u Londonu u srijedu je odlučio kako postoji osnova za milijunsku odštetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna završio i na sudu Prisluškivao suprugu dok je radila od kuće i zaradio 1,8 milijuna dolara: Novac mora vratiti, a žena ga je ostavila Slika nije dostupna sve završilo na sudu Bizarna drama bivših ljubavnika: "Bacio je moje testise. Stajali su u staklenci pored jaja u hladnjaku"

Toombes je prošlog mjeseca pokrenula tužbu protiv liječnika Phillipa Michella jer njezinu majku nije savjetovao da uzima folnu kiselinu kao dodatak prehrani tijekom trudnoće. Naime, folna kiselina osigurava pravilan razvoj ploda, a upravo nedostatak ove tvari smatra se jednim od uzroka stanja s kojim se djevojka rodila. Da je doktor savjetovao njezinu majku Carol, tvrdi Evie, ona bi odgodila trudnoću i 20-godišnjakinja se ne bi ni rodila.

Njezini odvjetnici još nisu rekli koliku odštetu očekuju, no kažu kako izos neće biti mali jer bi trebao pokriti sve troškove njezinog liječenja i njege do kraja života.

"U normalnim okolnostima začeće bi bilo kasnije i rodilo bi se normalno, zdravo dijete", kazala je Evie, prenosi Daily Mail.

U tužbi se navodi kako je Evina majka, Carol, posjetila liječnika dok je planirala trudnoću i nije začela prije nego se posavjetovala s njim. Na konzultacijama joj nije rekao da uzima folnu kiselinu, a da je, tvrdi Toombes, odgodila bi začeće i uzimala dodatak prehrani te tek onda začela.

Inače, spina bifida je urođeni defekt u kojem se kralježnica ne razvije do kraja već ostane rascjepljena, a oni koji se rode s njom ostaju invalidi do kraja života. Neki imaju problema s pokretnošću, a u težim slučajevima radi se o potpunoj oduzetosti donjih ekstremiteta.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene