Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bombaš samoubojica napao je vozilo s afganistanskim vojnicima ranivši 16 osoba, dok je u odvojenom napadu na američku ophodnju ozlijeđeno troje civila, objavila je policija.


U izvještaju se dodaje da je jedan afganistanski vojnik poginuo u zasjedi pobunjenika.

Vezani članci Eksplozija u Stenjevečkoj ulici - 1 Detalji eksplozije u Zagrebu: Mladić bacio bombu pod auto, pa i sam nastradao Provjereno: Život afganistanaca u Zagrebu - 6 On je svoj dom i mir pronašao u Hrvatskoj, ali strepnja za obitelj nikad ne prestaje: ''Teško mi je jer ih ne uspijevam dobiti. Ne mogu ih pitati kako su, kakva je situacija''

Bombaš samoubojica raznio se pored vozila s afganistanskim vojnicima u istočnoj provinciji Khost, pri čemu je ozlijedio dva vojnika i 14 civila, izjavio je lokalni zapovjednik policije Mohammad Ayub.

U drugom napadu, autobomba je eskplodirala pred američkom vojnom ophodnjom u istoj provinciji ozlijedivši troje civila, dodao je Ayub.

Afganistan trenutno prolazi kroz razdoblje najkrvavijeg nasilja od 2001. godine, osobito na jugu i istoku zemlje, gdje se pobunjenici bore protiv afganistanskih i američkih snaga.