Obavijesti Video Pretražite Navigacija

15-godišnjak kriv zbog ubojstva gotičarke, nije mu se sviđalo kako se 'fura'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
15-godišnji Brendan Harris proglašen je krivim za ubojstvo gotičarke Sophie Lancaster na sudu Preston Crown u Velikoj Britaniji.

Harris je u kolovozu prošle godine u parku Stubbylee u Bacupu napao 20-godišnju Sophie i njezinog dečka Roberta Matlbyja jer su gotičari.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Smrt na istoku O posljednjim trenucima svoje žrtve: 'Ja sam ga ubio, a ovako je sve izgledalo' Slika nije dostupna Držao noge na stolcu Ušao u restoran, ubio gosta i hladnokrvno naručio tanjur rezanaca

Sophie je usred teških ozlijeda glave preminula dva tjedna nakon napada. Ozljede lica bile su tako teške da djelatnici hitne pomoći koji su došli na mjesto nesreće nisu mogli raspoznati radi li se o djevojci ili mladiću.

Njezin dečko Robert preživio je napad, ali još se nije potpuno oporavio.

Detektiv Mick Gradwell koji je ispitivao osuđene tijekom istrage, na sudu je svjedočio da su se maloljetni Harris i njegova majka za vrijeme ispitivanja smijali, te da nisu pokazivali poštovanje prema ozlijeđenima.

Ipak, utvrđeno je da je nekoliko članova napadačeve grupe djevojci i mladiću pokušalo pomoći te su pozvali i hitnu pomoć.

Osuđenim maloljetnicima kazna još nije izrečena.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene