Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

15-godišnji Brendan Harris proglašen je krivim za ubojstvo gotičarke Sophie Lancaster na sudu Preston Crown u Velikoj Britaniji.


Harris je u kolovozu prošle godine u parku Stubbylee u Bacupu napao 20-godišnju Sophie i njezinog dečka Roberta Matlbyja jer su gotičari.

Vezani članci Slika nije dostupna O posljednjim trenucima svoje žrtve: 'Ja sam ga ubio, a ovako je sve izgledalo' Slika nije dostupna Ušao u restoran, ubio gosta i hladnokrvno naručio tanjur rezanaca

Sophie je usred teških ozlijeda glave preminula dva tjedna nakon napada. Ozljede lica bile su tako teške da djelatnici hitne pomoći koji su došli na mjesto nesreće nisu mogli raspoznati radi li se o djevojci ili mladiću.

Njezin dečko Robert preživio je napad, ali još se nije potpuno oporavio.

Detektiv Mick Gradwell koji je ispitivao osuđene tijekom istrage, na sudu je svjedočio da su se maloljetni Harris i njegova majka za vrijeme ispitivanja smijali, te da nisu pokazivali poštovanje prema ozlijeđenima.

Ipak, utvrđeno je da je nekoliko članova napadačeve grupe djevojci i mladiću pokušalo pomoći te su pozvali i hitnu pomoć.

Osuđenim maloljetnicima kazna još nije izrečena.