Obavijesti Video Pretražite Navigacija

12-godišnji dječak nova žrtva Sadamova pogubljenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvanaestogodišnji dječak iz Turske objesio se u svome domu, objavila je u srijedu policija, a obitelj je ocijenila da je dječak oponašao smaknuće Sadama Huseina.

Alisen Akti proglašen je mrtvim kad je prebačen u bolnicu u jugoistočnoj pokrajini Mus, objavili su medicinski izvori. Umro je od gušenja nakon što se objesio, a radikalni list citirao je riječi dječakova oca koji je kazao da se djeteta snažno dojmila snimka smaknuća bivšeg iračkog predsjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon četiri osude na smrt Pogubljen 'Kemijski Ali' Slika nije dostupna Irak: Odobreno pogubljenje "Kemijskog Alija"

"Nakon što je odgledao smaknuće neprestance je pitao 'Kako je Sadam ubijen' i 'Je li patio?'", kazao je dječakov otac te zaključio da su "televizijske snimke krive za smrt" njegova sina.

Iz raznih dijelova svijeta stizale su proteklih dana vijesti o
samoubojstvu djece vješanjem, a u Alžiru je vršnjaka objesila skupina adolescenata.

S druge strane svijeta sasavim drugačiji primjer.

Tisuće muslimana u siromašnoj istočnoj Indiji žele preimenovati svoje selo nakon pogubljenja iračkog predsjednika Sadama Huseina, prenijeli su u srijedu indijski mediji.

Stanovnici Lahone u državi Bihar potpisali su peticiju svojoj vladi tražeći da im dopusti preimenovati selo u "Saddam Hussein Lahona".

"Svi smo plakali kad smo gledali pogubljenje na televiziji i čuli što su mu dovikivali", pojasnio je seoski starješina Lahone.

Mnogi indijski muslimani, većinom pripadnici sunita, prosvjedovali su na ulicama nakon što je Saddam bio obješen 30. prosinca. U mnogim državama muslimanski roditelji nadjenuli su novorođenoj djeci ime Saddam Hussein nakon što su Amerikanci bombardirali Bagdad 1991.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene