Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Premda se tijekom karijere nekoliko puta sukobio sa sucima francuski nogometni reprezentativac Patrick Vieira (31) smatra kako je došao trenutak da igrači i navijači počnu uvažavati sudačke poteze.


"Vrijeme je da igrači prestanu kritizirati suce i njihove odluke. Suci su pod strašnim pritiskom igrača, navijača i medija i njihov posao zaista nije lagan," kazao je veznjak Intera koji je tijekom karijere zaradio čak 12 crvenih kartona, te "bezbroj" žutih kartona zbog oštrih prekršaja, ali i brojnih prigovora.

Vezani članci Sudnica Osječki suci gotovo 11 godina nisu prošli sigurnosnu provjeru: "Ovo je samo dokaz da se mora krenuti u reformu pravosuđa" Haker za računalima Dnevnik Nove TV doznaje: Osječki suci nisu prošli sigurnosne provjere više od deset godina

"Žao mi je zbog takvog nesportskog ponašanja. No, i igrači su ljudi koji izražavaju svoje osjećaje. Znam da sam svojim ponašanjem sucima bezbroj puta otežao posao," dodao je Vieira.

Francuski internacionalan ima i jedan prijedlog kako bi se brojne napete situacije na travnjaku ublažile. "Bilo bi mnogo jednostavnije kada bi na terenu postojala bolja komunikacije između igrača i sudaca. Razgovor bi riješio mnoge probleme," smatra Vieira.