Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trećeg dana pripremnog turnira za predstojeće EP mlada košarkaška reprezentacija Hrvatske izgubila je u turskom gradu Bursi od Srbije 68:103, međutim susret je obilježila velika tučnjava igrača.


Do tučnjave je došlo u 13. minuti utakmice nakon oštrog prekršaja Dragana Labovića nad hrvatskim igračem Marinom Hanom. Nakon prekršaja došlo je do naguravanja, a potom i sveopće tučnjave u kojoj su glavni akteri bili Dragan Labović, Nikola Dragović, Vladimir Štimac sa srpske, te Marin Han, Ante Tomić i Filip Vukičević s hrvatske strane koji su zajedno s hrvatskim trenerom Goranom Caktašem isključeni. 

Vezani članci Masovna proslava naslova: Zadrani kršili mjere - 3 Policija se oglasila o nevjerojatnim prizorima iz Zadra: Zbog propusta prijavljen klub, direktor kluba i voditelj okupljanja Slika nije dostupna VIDEO Rodman u Sjevernoj Koreji: 'Ovo je jako cool zemlja!'

Suci su usred meteža pobjegli u svlačionicu, a sukobljene strane je razdvojila policija. Hrvatska reprezentacija se potom ljuta direktnim isključenjima povukla u svlačionicu, a nakon razgovora s dužnosnicima Turskog košarkaškog saveza naši su se košarkaši vratili na teren. Prekid je trajao više od deset minuta, nakon čega je utakmica nastavljena.

Na turniru u Bursi na kojem se momčadi pripremaju za EP igrača do 20 godina sudjeluju još Rusija, Turska i Njemačka. EP za mlade reprezentacije je od 5. o 16. srpnja u slovenskoj Novoj Gorici.