Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Optimisti smo, utrke na Sljemenu 4. siječnja 2007. će biti jer ćemo učiniti sve što je u našoj moći da na vrijeme pripremimo stazu, unatoč zasad nepovoljnim vremenskim uvjetima, a u prilog toj činjenici govori i podatak da je oko utrke angažirano više od 2000 ljudi, kazao je konferenciji za novinare u Zagrebu direktor slalomske utrke skijašica "Snježna kraljica 2007" Vedran Pavlek.


Pavlek je kazao kako je na Sljemenu 15-20 centimetara prirodnog snijega, a 33 "snježna topa" radit će punom parom večeras i u petak navečer, kada će biti najhladnije.

Vezani članci Slika nije dostupna U nedjelju gotova sezona skijanja na Sljemenu Slika nije dostupna Otvorenje skijališta: Sutra svi na Sljeme!

"Nažalost, problemi sa nedostatkom vode na Sljemenu oduzimaju nam manevarske sposobnosti, pa naše kapacitete moramo koristiti samo kada su uvjeti optimalni. Vjerujem da će do inspekcije Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) 29. prosinca biti gotovo 70-tak posto staze, te da će sljemenska utrka dobiti "zeleno svjetlo", kazao Pavlek, pohvalivši radnike na Sljemenu koji rade, kako je rekao, najsuvremenijom mogućom tehnikom.

Sljemenska staza će se "preparirati", zamrznuti bez upotrebe
kemikalija, sve tribine i instalacije su već postavljene, pa u tom
segmentu utrka može početi već danas, a jedini problem su vremenski uvjeti, kazao je predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza (HSS) Srećko Ferenčak, dok je predsjednik Inicijativnog odbora utrke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uvjeren da će sljemenska utrka opet biti najveći skijaški spektakl na svijetu.

Mi moramo učiniti sve da nam nakraju i Bog pomogne oko vremena, kazao je Bandić, dodavši da će odahnuti tek kada 29. prosinca inspekcija FIS-a odobri utrku.

Iako se povukla iz skijanja, Janica Kostelić bit će svojevrsna
"domaćica" utrke na Sljemenu, vodit će izvlačenje brojeva, bit će
sukomentatorica prijenosa kao i predvozačica sa kamerom, dok će jedan od predvozača biti i Ivica Kostelić. 

Noć prije utrke na Trgu Bana Jelačića održat će se svečanost
izvlačenja startnih brojeva, nakon koje slijedi koncert skupine Kool & The Gang.