Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Snimka borbe Cro Copa i Gonzage

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
- Kako sam se borio tako sam i prošao, to je neki moj križ, već dvaput sam tako u karijeri padao u nekakvu naglu krizu, no svaki puta sam se dignuo. Dignut ću se i sada, odradit ću još četiri borbe koje sam obvezan po ugovoru i to je to, izjavio je Mirko Filipović nakon slijetanja na Pleso. Snimku borbe Cro Copa i cijelu izjavu po povratku u Hrvatsku pogledajte u videoprilogu.

Unatoč teškom udarcu koji je primio sinoć, Mirko ,čini se, nema ozbiljnijih posljedica, osim što šepa na nogu koja je prilikom pada ostala prikliještena pod tijelom u neprirodnom položaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spektakl u nedjelju od 4.00: Cro Cop protiv Mira UŽIVO na Novoj TV i GOL.hr! Slika nije dostupna Mir: Jedna pogreška protiv Cro Copa i gotov sam!

- Nije to ništa, malo su istegnuti ligamenti, ali i to je dio moje karijere i to treba otrpiti, rekao je Mirko.

Mirko Filipović u svom drugom meču u UFC-u izgubio je borbu protiv Gabriela Gonzage na samom kraju prve runde klasičnim nokautom. Nažalost, način na koji je izgubio prilično je šokantan, pogotovo s obzirom na to da smo inače navikli njegove protivnike gledati kako gube meč na takav način.

Gonzaga je Mirku presudio upravo njegovim najjačim oružjem, high kickom, doduše desnom nogom, ubrzo nakon što je sudac prekinuo borbu na tlu, koja se tamo preselila nakon što je već minutu i pol nakon početka meča, Gonzaga srušio Filipovića već pri prvom Mirkovom pojkušaju napada.

I u toj borbi Gonzaga je kao majstor jiu-jitsua dominirao, tako da se može reći da je pobjedio posve zasluženo. Možda je upravo borba na tlu presudila Mirku jer je tijekom tog klinča zadobio nekoliko nezgodnih udaraca i posjekotina na čelu, što ga je sasvim sigurno poprilično izmorio.

>> Strani mediji: 'Cro Cop je pao kao vreća cigala'

>> Gonzaga: 'Na vrhu svijeta sam'

>> White: 'Bit će ovo teška borba za Mirka'

Gonzaga je potom iskoristio trenutak Mirkove nepažnje i dekoncentracije te sjajnim udarcem završio meč.

Nokaut Mirka Filipovića izgledao je šokantno, Mirko se nakon udarca i pada na tlo uopće nije micao.

K sebi je donekle došao nakon nekoliko minuta, a u pozdravnoj je riječi imao snage izgovoriti tek nekoliko rečenica, još uvijek očito uzdrman jakim udarcem.

"Ne znam što se dogodilo, moram sve analizirat", bio je kratak i jasan.

Gabriel Gonzaga slavio je najveću pobjedu karijere.

"Bio sam mentalno spreman za ovo. Motiviralo me što su me svi doživljavali kao autsajdera. Više mi leže ovakvi tipovi boraca nego oni koji su na 'ti' s jiu-jitsom. Hvala svima na potpori."

Protiv Couturea će se tako za naslov prvaka u UFC-u, najvjerojatnije u kolovozu, boriti Gabriel Gonzaga.

Bila je to prva profesionalna borba Filipovića u Europi, te ukupno 29 u karijeri. Nažalost i treći poraz, uz 24 pobjede i dva remija.

Snimke prijašnjih Mirkovih borbi:

>> Barnett vs. Filipović

>> Silva vs. Filipović

>> Sanchez vs. Filipović

Filipovićev suparnik u svibnju će napuniti 28 godina. U karijeri se borio 9 puta i ostvario je osam pobjeda i jedan poraz. U UFC je stigao 2005. godine i u toj organizaciji se borio ukupno četiri puta i četiri puta je slavio. 

Zanimljivo, jedini dosadašnji poraz nanio mu je 2003.
godine bivši Filipovićev trener brazilskog jiu-jitsua Fabricio
Werdum.

Nakon današnje pobjede Gonzaga bi se u kolovozu trebao boriti za naslov prvaka UFC-a protiv Randya Couturea. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene