Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roland Garros: Ljubičić izgubio od Monfilsa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić nije se uspio plasirati u četvrtfinale drugog ovogodišnjeg "Grand Slama", Roland Garrosa koji se igra u Parizu. Bolji od njega je u dvoboju 4. kola bio Francuz Gael Monfils sa 7-6 (1), 4-6, 6-3, 6-2.

U izjednačenom prvom setu koji je odlučen u "tie-breaku" oba su igrača po jednom oduzimala suparnikov servis. Ljubčić je pokleknuo pri rezultatu 3-3 kada su ga skupo koštale dvije velike pogreške. No, kada je servirao za set Monfils je "vratio uslugu". Dvostrukom servis pogreškom omogućio je Ljubičiću "break-loptu", a onda je jedan forhend poslao u mrežu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Roland Garros: Ančić i Ljubičić u 3. kolu, Čilić 'out' Slika nije dostupna Roland Garros: Poraz Ivana Ljubičića

Nažalost, od samoga početka "tie-breaka" Ljubičić je bio previše pasivan što mu nije moglo donijeti rezultat, pa je taj dio igre otišao na stranu Monfilsa sa 7-1.

U drugom setu Ljubičić je oduzeo servis Monfilsu za vodstvo 3-2 uz priličnu dozu sreće. Naime, na "break-loptu" je odigrao kratko, Monfils je stigao, ali je njegov udarac ostao na vrhu mreže. Odmah u sljedećoj igri Ljubičić je spasio 15-40 na svoj servis, te je do kraja sigurnom igrom uspio izjednačiti omjer u setovima.

Nažalost, već u trećem setu Ljubičić je počeo previše griješiti. Dva puta je gubio svoj početni udarac, a samo jednom je uspio oduzeti servis Monfilsu. Za završetak meča osobito je simptomatičan bio osmi gem tog seta kada je Ljubičić raspucao servis-gem nakon što je poveo 30-0.

U četvrtom setu igralo se uz servis do 2-2, a tada je Ljubičić raspucao još jedan svoj servis-gem nakon čega je zatražio liječničku pomoć zbog ozljede kažiprsta. No, pomoć mu nije koristila, te je izgubio sva tri preostala gema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene