Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Roland Garros: Poraz Ivana Ljubičića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić oprostio se od drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa porazom u trećem kolu. Ljubičić je nakon tri sata i 50 minuta igre izgubio od Talijana Filippa Volandria 4:6, 7:6 (4), 6:4, 3:6, 4:6.

Bio je to njihov četvrti međusobni susreti i prva pobjeda 34. tenisača svijeta. Ljubičić je slavio ove i prošle godine na Mastersu u Miamiu, te 2003. godine u Baselu, no na pariškoj crvenoj zemlji nije uspio.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Roland Garros: Ljubičić prošao, ispali Karlović i Pandžić Slika nije dostupna Ljubičić pobijedio Wawrinku, Karlović ispao

Premda je Ljubičić imao 16 as servisa, a Talijan niti jedan, premda je imao manje neforsiranih pogrešaka i više winnersa od svog suparnika pobjeda je otišla na drugu stranu. 

U presudnim trenucima meča Ljubičić je bio previše neaktivan čekajući pogreške suparnika koje nisu dolazile. Volandri je igrao daleko hrabrije i odlučnije i na koncu mu
se takav pristup isplatio.

Prvi set otišao je na stranu Talijana. Volandri je dva puta oduzimao servis našem tenisaču, a Ljubo je samo jedan vratio i na koncu je bilo 6:4 za Talijana. 

U drugom setu svaki je igrač po jednom gubio servis i
sve je razriješeno u trinaestoj igri koju je Ljubičić dobio. Treći set je osvojio Ljubičić 6:4 i u tom trenutku se činilo kako će prvi hrvatski reket izboriti pobjedu. 

No, iduća dva seta su otišla na talijansku stranu. U četvrtom setu je Volandri slavio 6:3, a odlučujućem petom 6:4.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene