Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminuo Hrvoje Ćustić, nogometaš koji je glavom udario u betonski zid

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski nogometaš Hrvoje Ćustić preminuo je danas, u 11,51 sati od posljedica udarca potiljkom u betonski zid koju je zadobio u prvoligaškoj nogometnoj utakmici između NK Zadra i NK Cibalije odigranoj prošle subote.

O Ćustićevoj smrti izvjestio je u 14 sati u Općoj bolnci Zadar voditelj odjela za reanimaciju dr. Edi Karuc koji je rekao da je Čustićeva smrt uzrokovana teškom ozljedom mozga.

Pročitajte i ovo Majka mladića u Srbiji polila benzinom i zapalila - 1 strava kod susjeda Preminuo mladić kojeg je majka polila benzinom i zapalila: "Ni da pita je li živ, a pred njezinim je očima gorio i vrištao" Zlatko Šimić Tužna vijest Iznenada preminuo novinar Zlatko Šimić

"Smrt mozga ujedno je i smrt bolesnika", kratko je završio svoje obraćanje novinarima dr. Edi Karuc.

Ćustić je u subotu u četvrtoj minuti utakmice protiv Cibalije nezgodno pao i potiljkom udario u betonski zid. U nesvjesti je prevezen u bolnicu, gdje je i opreriran. Jučer je disao pomoću respiratora.

Prvih nekoliko dana stanje mu je bilo stabilno, ali jučer se pogoršalo, potvrđuje izvor iz kluba.

'Napustio nas je jedan velik čovjek, velik igrač, velik sportaš. Svima nam je teško', rekao je kapetan NK Zadar, Jakov Surač.

Hrvoje Ćustić bio je standardni prvotimac NK Zadar, a kraće vrijeme je igrao za NK Hajduk i NK Zagreb.

Zbog Ćustićeve smrti povjerenik za natjecanje Prve hrvatske nogometne lige Josip Brezni donio je odluku o odgodi utakmice 27. kola između Slaven Belupa i Zadra, koja se trebala odigrati u Koprivnici u subotu, 5. travnja. Također, odgođena je utakmica 22. kola Prve HNL kadeta i juniora Zadar - Međimurje, zakazane za nedjelju, 6. travnja, na stadionu u Stanovima, objavljeno je danas na internetskoj stranici Udruge prvoligaša.

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora uputilo je danas povodom smrti mladog nogometaša Hrvoja Ćustića izraze sućuti njegovoj obitelji, zadarskoj sportskoj zajednici te nogometnoj i cjelokupnoj hrvatskoj sportskoj obitelji:

"Primite naše iskrene sućuti zbog gubitka mladog sportskog života prekinutog u trenutku kada mu je trebao pokloniti najljepši dar - a to je sam život. Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora u znak sjećanja na njegovo sportsko ime apelira da se na dan posljednjeg ispraćaja sportska zajednica oduži odgodom svih sportskih natjecanja", stoji u brzojavu kojeg je u ime Vijeće HOO-a potpisao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene