Obavijesti Video Pretražite Navigacija

NBA: Katastrofalan start aktualnih prvaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uvodne utakmice nove, 61. NBA sezone donijele su dvije male senzacije jer su prvaci Miami Heat izgubili na svom parketu sa ogromnih 42 razlike (108:66) od Chicago Bullsa, dok su Lakersi bez Kobea Bryanta svladali jednog od favorita lige Phoenix Sunse.

Nikad u povijesti NBA lige aktualni prvak nije s većom razlikom izgubio prvu utakmicu sezone i to na svom parketu pred prepunim gledalištem koje je ovacijama popratilo jedino uručivanje prstena NBA prvaka svojim ljubimcima prije početka. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NBA: Detroit korak od petog uzastopnog finala Istoka Slika nije dostupna NBA: Dallas dobio i sedmu zaredom

No, čim su primili prstene igrači Miami Heata su na terenu "masakrirani", nakon prve četvrtine bilo je 22:16, a u poluvremenu čak 59:30 za Bullse, koji su samo u drugoj četvrtini pogodili 15 od 19 šuteva.

"Ne znam koliko je činjenica da su dobili prstene prvaka utjecala na njihovu spremnost za ovu utakmicu, ali mogu kazati da smo mi bili više nego spremni da ih dobijemo. Zato nije bilo milosti", kazao je Hinrich.

26-godišnji Kirk Hinrich i 20-godišnji Chris Duhon predvodili su strijelce Chicaga, no pravi junak bio je četverostruki najbolji obrambeni igrač lige Ben Wallace, novo pridošlica iz Detroita vrijedan 47 milijuna eura, koji je bio apsolutni vladar pod svojim košem. 

Utakmicu su sa zanimanjem pratili i u Švicarskoj budući da je novi Bull Thabo Sefolosha postao prvi NBA igrač iz te zemlje, a u prvijencu je zabio respektabilnih 11 poena.

Kod prvaka je 25-godišnji Dwyane Wade jedini imao preko deset poena, Shaquille O'Neal je završio sa svega sedam poena, a Miami ukupno sa 39 posto šuta i 21 izgubljenom loptom.

"Spušteni smo na zemlju, no možda je ovaj poraz dobrodošao. Ovaj šok sada moramo pretvoriti u nešto pozitivno i već sljedeću utakmicu odigrati na prošlosezonskoj razini. Držim da su momci shvatili da se ostali neće diviti prstenu i predati", kazao je trener Heata Pat Riley.

Koliko je ovaj poraz Heata šokantan govori i činjenica da su najgori poraz u prvoj utakmici sezone do sinoć doživjeli prvaci iz 1981. Los Angeles Lakersi koji su od Golden Statea izgubili 15 razlike.

LA Lakersi su na svom parketu sa 114:106 svladali Phoenix Sunse bez ozlijeđenoga Kobea Bryanta, ali sa iznimno motiviranim Lamarom Odomom koji je na ovoj utakmici sa 34 koša oborio osobni rekord, a dodao je i 13 skokova.

Lakersi su jednostavno imali više raspoloženih igrača, 19-godišnji centar Andrew Bynum je u svojoj prvoj NBA utakmici zabio 18 koševa, a Maurice Evans 17. 

Phoenix je imao strahovit početak, nakon prve četvrtine imali su 15 razlike (41:26), na poluvremenu pet (58:53), no sa prvim vodstvom domaćina igra Sunsa je nestala. 

Utakmice karijere kod Sunsa je odigrao Brazilac Leandro Barbosa (30), prve zvijezde Shawn Marion (16) i Steve Nash (15) dali su ipak nedovoljno, a Phoenix je posve izgubio bitku pod koševima jer su imali 14 skokova manje od Lakersa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene