Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Navijačima milanskog Intera zabranjen je dolazak na posljednju prvenstvenu utakmicu koja se igra u gostima kod Parme, objavile su gradske vlasti Parme. Ralog zabrani je strah od navijačkih izgreda.


Ova odluka stigla je dva dana nakon što je navijačima AS Rome zabranjeno putovanje na gostovanje protiv Catanie. Uoči posljednjeg kola nogometnog prvenstva Italije Inter ima bod više od Rome. Inter u nedjelju igra u gostima kod Parme, a Roma ide u goste Cataniji.

Vezani članci Kolinda Grabar Kitarović s navijačima u Rijeci (Foto:Nel Pavletic/PIXSELL) Predsjednica spremna za odlučujući okršaj Vatrenih sa Slovacima i pozira s navijačima u Rijeci Slika nije dostupna Video: Navijači Parme sukobili se s policijom

Nakon brojnih navijačkih izgreda koji su proteklih godina obilježili talijanski nogomet, osnovan je tzv. antihuliganski odbor. Taj je odbor u nekoliko navrata izrekao zabranu dolaska gostujućim navijačima na nogometne utakmice koje su ocijenjene kao susreti visokog rizika. No, ovaj se puta članovi tog odbora nisu mogli dogovoriti, pa su odluku prepustili lokalnim vlastima.

Čelnik talijanske prve lige Antonio Matarrese kritizirao je odluku lokalnih vlasti Catanie i Parme, kazavši kako nije u redu da navijači ne mogu prisustvovati utakmici u kojoj bi njihova momčad mogla osvojiti naslov prvaka.

No, gradske vlasti Catanie i Parme ističu da je javna sigurnost važnija od eventualnog slavlja gostujućih navijača.

Talijanski mediji objavili su kako su pojedine navijačke skupine najavile da će unatoč zabranama putovati u Parmu i Cataniju da bi protestirale.