Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mourinho: Ako me Englezi žele, neka dođu po mene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U intervjuu za britanski tabloid The Sun bivši trener Chelsea Jose MOurinho nije isključio mogućnost da postane engleski izbornik.

"Ne isključujem ništa", rekao je Mourinho što je na otoku izazvalo oduševljenje kod navijača. Naime, u anketi Sun-a za nasljednika Stevea McClarena Portugalac je osvojio više od 70 posto glasova čitatelja. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mourinho definitivno odustao od mjesta engleskog izbornika Slika nije dostupna Mourinho preuzima Milan?

"Morat ćete međutim, razgovarati s Engleskim nogometnim savezom (FA) i vidjeti jesu li zainteresirani ponuditi mi taj posao. Ne mogu reći što mislim dok oni ne kažu jesu li zainteresirani. Recite im da dođu po mene", nasmijao se bivši trener Chelsea, koji je navodno favorit i predsjednik Saveza Briana Barwicka. 

A internet-peticiju koju je na www.mourinhoforengland.co.uk
pokrenuo John Sewell, u samo 48 sati zabilježila je više od 10.000 glasova. 

“To je naš način da pokažemo Joseu koliko smo očajni i koliko navijača želi da on prezme Englesku. Kada skupimo 100.000 glasova, peiciju ćemo predati Brianu Barwicku i jednu Joseu osobno. 

Podršku Mourinhu-izborniku dao je i trener Manchestera Sir Alex Ferguson. Kaže kako će on biti jedini kandidat kojeg će predložiti ako ga iz Saveza upitaju za mišljenje. 

"Izbornik treba motivirati igrače, a boljeg u tome od Mourinha nema", rekao je Ferguson.

Bivši izbornik Engleske Bobby Robson također podupire Portugalca s kojim je surađivao u Sportingu, Portu i Barceloni. 

"On je izvrstan kandidat. Naravno, volio bih da je izbornik Englez, no ako ne, on bi bio odličan izbor", rekao je Robson.

Mourinhova 'izlaznica' iz Chelsea sadržava klauzulu da niti jedna momčad iz Premiershipa ne smije biti 'njegova iduća stanica', no nigdje ne piše da ne može postati izbornik nacionalne vrste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene