Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izbornik švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerback objavio je imena trojice igrača koje je pozvao umjesto kažnjenih Zlatana Ibrahmovića, Olofa Mellberga i Christian Wilhelmsson.


Trojica švedskih reprezentativaca izbačeni su iz reprezentacije zbog noćnog provoda. Naime, u nedjelju su dobili slobodno popodne i večer, s tim da su se u hotel morali vratiti do 23,00 sata.

Vezani članci Koronavirus u Švedskoj, ilustracija I oni se pripremaju za ljeto: Produljuju radno vrijeme kafića, na nogometnim utakmicama do 500 ljudi... Koronavirus u Švedskoj - 2 Jedni su ih kritizirali, drugi ih gledali kao primjer kako se nositi s pandemijom. Sada se bore s punim odjelima intenzivne njege

Izbornikovu naredbu ispoštovali su svi reprezentativci, osim spomenutog trojca koji se u hotelu ukazao tek sat i pol nakon ponoći. 

Kada je doznao za njihovo kašnjenje, izbornik ih je izbacio
iz reprezentacije. Umjesto njih Lagerback je pozvao Teddya Lucica, Stefana Ishizakia i Fredrika Berglunda.

Premda je Ibrahimović nakon saznanja o kaznio poludio, zaprijetivši čak da se više nikada neće odazvati pozivu u reprezentaciju, naknadno se ipak ispričao.

"Nesretan sam što neću igrati i što je dva dva prije utakmice protiv Lihtenštajna došlo do narušavanja atmosfere u reprezentaciji. Zbog toga se ispričavam suigračima i navijačima," poručio je napadač milanskog Intera.