Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švedski nogometni izbornik Lars Lagerback u jučer navečer poslao je kući trojicu reprezentativaca zbog nediscipline. Iz trening-kampa švedske reprezentacije u Goeteborgu izbačeni su Zlatan Ibrahmović, branič Olof Mellberg i veznjak Christian Wilhelmsson.


Naime, švedski igrači u nedjelju su dobili slobodno popodne i večer, s tim da su se u hotel morali vratiti do 23,00 sata. 

Vezani članci Koronavirus u Švedskoj, ilustracija I oni se pripremaju za ljeto: Produljuju radno vrijeme kafića, na nogometnim utakmicama do 500 ljudi... Koronavirus u Švedskoj - 2 Jedni su ih kritizirali, drugi ih gledali kao primjer kako se nositi s pandemijom. Sada se bore s punim odjelima intenzivne njege

To su ispoštovali svi reprezentativci, osim spomenutog trojca.

"Dogovor je bio da se igrači, nakon slobodnog popodneva i večeri, vrate u hotel do 23,00 sata za kada je bio zakazan kraći sastanak. 

Na sastanak jedino nisu došli Ibrahmović, Mellberg i Wilhelmsson. 

Oni su se u hotel vratili iza ponoći, oko 01,15 sati", priopćeno je iz švedskog reprezentativnog tabora. 

Zbog ovog ispada spomenuti trojac neće nastupiti u kvalifikacijskoj utakmici za EP 2008. protiv Lihtenštajna i to im je jedina kazna. 

Švedski izbornik je kazao da mu je vrlo žao što je morao izbaciti trojicu igrača, i da mu je to bila jedna od najtežih odluka u karijeri. 

Podsjećamo, sličan incident dogodio se prije dva dana u hrvatskoj reprezentaciji. 

Zbog "noćnog izleta" u narodnjački klub Fontana u Novom Zagrebu kući su poslani Darijo Srna, Ivica Olić i Boško Balaban.