Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Engleski nogometni savez objavio je da su njemački igrači rasistički vrijeđali dvojicu tamnoputih engleskih nogometaša, koji igraju za mladu reprezentaciju. Incident se dogodio na jučerašnjoj utakmici mladih reprezentacija Njemačke i Engleske u Leverkusenu.


Riječ je o dodatnim kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo mladih nogometaša (igrača do 21 godine), koje će se održati u Nizozemskoj u lipnju 2007. Utakmica je završila pobjedom Engleske 2-0, koja se plasirala na EP 2007.

Vezani članci Proturasistički prosvjedi u središtu Pariza - 2 Nekoliko tisuća ljudi na proturasističkom provjedu u Parizu, sve pratili interventni policajci, letio i suzavac Odilon Singbo - 1 Velečasni Odilon o problemu rasizma u svijetu i o iskustvu u Hrvatskoj: ''Bogu sam zahvalan na ovakvoj zemlji koja nije ugnjetavala druge''

"Dvojica naših igrača prijavila su da su bili rasistički vrijeđani od strane njemačkih nogometaša. Mi smo ovaj slučaj odmah nakon utakmice prijavili delegatu susreta, a kontaktirat ćemo i Uefu", izjavio je glasnogovornik Engleskog nogometnog saveza.

Engleski mediji ističu da su rasističke uvrede upućene braniču Antonu Ferdinandu i napadaču Micahu Richardsu.

Anton Ferdinand je brat mnogo poznatijeg Ria Ferdinanda i igra u West Hamu, dok je Micah Richards član Manchester Citya.

Glasnogovornik Uefe odbio je komentirati ovaj slučaj, dodavši kako se čeka službeno izvješće suca i delegata jučerašnje utakmice u Leverkusenu.