Obavijesti Video Pretražite Navigacija

I Njemci rasisti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Engleski nogometni savez objavio je da su njemački igrači rasistički vrijeđali dvojicu tamnoputih engleskih nogometaša, koji igraju za mladu reprezentaciju. Incident se dogodio na jučerašnjoj utakmici mladih reprezentacija Njemačke i Engleske u Leverkusenu.

Riječ je o dodatnim kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo mladih nogometaša (igrača do 21 godine), koje će se održati u Nizozemskoj u lipnju 2007. Utakmica je završila pobjedom Engleske 2-0, koja se plasirala na EP 2007.

Pročitajte i ovo Uhićen Juraj Mesić koji je rasistički vrijeđao strance u Zagrebu - 9 Nepravomoćna odluka Rasist koji je vrijeđao strance dobio 10 mjeseci zatvora: "Smatram da sam ja žrtva u cijelom slučaju, na mene je pokrenut medijski linč" Derek Chauvin Napad nožem Napad u zatvoru: Izboden bivši policajac osuđen za ubojstvo Georgea Floyda

"Dvojica naših igrača prijavila su da su bili rasistički vrijeđani od strane njemačkih nogometaša. Mi smo ovaj slučaj odmah nakon utakmice prijavili delegatu susreta, a kontaktirat ćemo i Uefu", izjavio je glasnogovornik Engleskog nogometnog saveza.

Engleski mediji ističu da su rasističke uvrede upućene braniču Antonu Ferdinandu i napadaču Micahu Richardsu.

Anton Ferdinand je brat mnogo poznatijeg Ria Ferdinanda i igra u West Hamu, dok je Micah Richards član Manchester Citya.

Glasnogovornik Uefe odbio je komentirati ovaj slučaj, dodavši kako se čeka službeno izvješće suca i delegata jučerašnje utakmice u Leverkusenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene