Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dunga: Ronaldinho nema privilegije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilski izbornik Dunga bio je jasan na konferenciji za novinare: "Ne mogu garantirati Ronaldinhu da će kod mene, u odnosu na ostale reprezentativne kandidate, uživati bilo kakve privilegije."

Otkako je Dunga poslije neuspjeha Brazila na SP-u u Njemačkoj preuzeo izborničku funkciju, naslijedivši na toj dužnosti Carlosa Alaberta Parreiru, Ronaldinho je odigrao samo jednu utakmicu za Brazil i to nedavno kad je Selecao svladao Wales 2:0. Utakmice protiv Švicarske i Ekvadora odgledao je s klupe za pričuve.

Pročitajte i ovo Likvidacija Darka Geislera Nedeljkovića Sasuo kišu metaka u njega VIDEO Procurila uznemirujuća snimka: Pred ženom i djetetom brutalno likvidirali pripadnika škaljarskog klana Brazilac poginuo padom u duboku rupu - 2 Postao opsjednut Sanjao duha koji mu je rekao da je zlato ispod njegove kuće: Iskopao rupu od 40 metara, a onda se dogodila tragedija

Najbolji nogometaš svijeta u 2005. godini nije postigao pogodak za Brazil od finalnog susreta u Kupu Konfederacija protiv Argentine, koji je odigran krajem prošle godine. Brazilci mu zbog toga sve češće prigovaraju da svoje najbolje igre 'čuva' za Barcelonu.

Upitan kakva je Ronaldinhova budućnost u Selecau, Dunga, koji je svojedobno bio kapetan brazilske reprezentacije i njen najborbeniji igrač, odgovorio je: "Morat će se potruditi kako bi sačuvao mjesto u prvih 11. U našoj su reprezentaciji 22 igrača, od kojih samo 11 mogu početi utakmicu, a to su za mene oni koji su u tom trenutku najbolje psihofizički spremni za igru. Ronaldinho na SP-u nije bio u dobroj formi i to se odrazilo na igru drugih reprezentativaca, koji su od njega očekivali da ih dovede do naslova svjetskih prvaka."

Na upit vodi li posebne razgovore, u četiri oka, s pojedinim
reprezentativcima, Dunga, koji nije doživio ni jedan poraz u pet susreta u kojima je, do sada, vodio Selecao, kazao je: "Sa svim igračima razgovaramo na isti način trudeći se da se ugodno osjećaju na pripremama prije nastupa. Što se Ronaldinha tiče, kad u reprezentaciji bude igrao kao u Barceloni on će imati osigurano mjesto u Selecau."

Dungin prethodnik Parreira izjavio je, pak, da će njegovom nasljedniku najveći problem biti nametanje svojih ideja o igri reprezentativcima, koji na terenu moraju djelovati momčadski, a ne se oslanjati na zvijezde koje bi individualnim potezima mogli odlučivati o pobjedama Brazila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene