Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po prvi puta u karijeri naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić će u petak nastupiti na skakačkom mitingu u Bukureštu.


Velika domaća skakačka zvijezda u mirovini Monica Iagar, čija je bogata i dugotrajna karijera začinjena titulama europske prvakinje vani i u dvorani, te rekordnim preskokom od 202 cm, organizator je i domaćin dojučerašnjim rivalkama. 

Vezani članci Slika nije dostupna Blanka Vlašić u orijentalnom izdanju prošetala centrom Zagreba Slika nije dostupna Trener Blanke Vlašić oborio djevojčicu na zebri

Upravo je Monica Iagar osobno pozvala Blanku Vlašić na ovogodišnji Grand prix Monica Iagar 2007. koji će započeti u petak u 19.30 sati.

Uz našu rekorderku nastupit će i Bugarka Venelina Veneva, srebrna sa EP-a u Goeteborgu lani, domaća skakačica Oana Pantelimon,koja je bila brončana sa Olimpijskih igara u Sydneyu i Talijanka Antonietta di Martino, pobjednica ovogodišnjeg mitinga u Cotbusu sa respektabilnih 197 cm i jako dobrim pokušajima na dva metra.

Aktualni svjetski rekorder muškog skoka u vis, također umirovljeni, Kubanac Javier Sotomayor najavljen je kao specijalni gost natjecanja.

Blanka je uspjela nakon niza natjecanja nekoliko dana provesti kod kuće. 

Uspješnu seriju mitinga zamijenila je serijom treninga niskog opterećenja, kako bi regenerirala umoran organizam. 

Izuzetno je motivirana napraviti još jedno dobro natjecanje,a taktiku je prilagodila težnji pokušaja preskoka 2 metra, tako da će, čuvajući snagu, propuštati skokove neposredno ispod te visine. 

Rekord ovog mitinga drži Čehinja Romana Dubnova (195 cm).
Podsjećamo da su ove godine samo Blanka Vlašić i Belgijanka Tia Hellebaut išle preko dva metra.