Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bilić objavio popis igrača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je popis igrača na koje računa u prijateljskom susretu protiv Norveške koji će se 7. veljače igrati u Rijeci.

Bilić je u Rijeku pozvao 26 igrača no za utakmicu neće konkurirati petorica (Goran Sablić, Anthony Šerić, Igor Tudor, Dario Knežević, Ivan Klasnić) zbog ozljeda. Međutim, hrvatski strateg inzistira na njihovom dolasku jer će okupljanje u Rijeci iskoristiti za analizu do sada učinjenog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon fantastičnog uspjeha u Istambulu, i uz podršku navijača nogometna reprezentacija nadomak je europskog nogometnog prvenstva EURO 2012. Poruke podrške našim bilić boysima Slika nije dostupna Četiri gola za tri boda

"Norveška će biti idealan test uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Radi se u vrlo jakoj reprezentaciji koja ne priznaje prijateljske utakmice i u svakom nastupu igra maksimalno," kazao je hrvatski strateg. 

Reprezentacija će se okupiti 4. veljače u Zagrebu, idućeg dana putuje u Rijeku, a do utakmice će odraditi dva treninga na stadionu Pomorca.

"Pozvali smo igrače koji su do sada svojim radom, zalaganjem i zajedništvom pokazali da zaslužuju mjesto u reprezentaciji. Pratimo i druge igrače, no ovi su se momci dokazali," dodao je Bilić.

Ogled protiv Norveške biti će jedina provjera uoči nastavka
kvalifikacija i susreta protiv Makedonije u Zagrebu 24. ožujka.

"Utakmica protiv Norveške neće biti generalni test za Makedoniju jer do te utakmice ima više od mjesec dana. No dvoboj na Kantridi pokazat će mnogo toga," zaključio je Bilić koji će ovog tjedna posjetiti Portsmouth i Niku Kranjčara. 

Bilić i njegovi najbliži suradnici Aljoša Asanović, Nikola Jurčević i Robert Prosinečki trebali su posjetiti tabor Chelsea i nekoliko dana pratiti rad Jose Mourinha, no zbog narušenih odnosa na Stamford Bridgeu i velike krize koju prolazi engleski prvak njihov posjet Londonu je odgođen.

Norveška reprezentacija će se za gostovanje na Kantridi pripremati u Manchesteru, a u Rijeku dolaze u ponedjeljak, 5. veljače.

"Norvežani iznimno ozbiljno pristupaju ovoj utakmici. Oni gostovanju u Rijeci pristupaju kao da dolaze na službenu utakmicu u kvalifikacijama za Euro," dodao je glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić.

POPIS REPREZENTATIVACA:

VRATARI: Stipe Pletikosa (Šahtar), Vedran Runje (Bešiktas), Mario Galinović (Panathinaikos)

OBRANA: Dario Šimić (Milan), Robert Kovač (Juventus), Josip Šimunić (Hertha), Hrvoje Vejić (Tom), Vedran Ćorluka (Dinamo Zagreb)

VEZA: Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Milan Rapaić (Standard), Darijo Srna (Šahtar), Marko Babić (Bayer), Niko Kranjčar (Portsmouth), Luka Modrić (Dinamo Zagreb), Jerko Leko (Monaco), Danijel Pranjić (Heerenveen)

NAPAD: Mladen Petrić (Basel), Ivica Olić (CSKA Moskva), Boško Balaban (Club Brugge), Eduardo Da Silva (Dinamo Zagreb), Igor Budan (Parma)

Dolaze u Rijeku ali nisu u krugu kandidata za nastup: Ante Šerić (Panathinaikos), Dario Knežević (Livorno), Ivan Klasnić (Werder), Igor Tudor (juventus) i Goran sablić (Dynamo Kijev)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene