Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Barcelona bez Ronaldinha, Roma bez Tottia

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utorak su na rasporedu prvi susreti četvrtfinala nogometne Lige prvaka. U Gelsenkirchenu će nastupiti Schalke i Barcelona, dok se u Rimu sastaju Roma i Manchester United.

Barca će u Njemačku doputovati bez trojice važnih igrača - Lionela Messia, Ronaldinha i Deca. Messi je već duže vrijeme izvan stroja, dok se Ronaldinho i Deco nisu uspjeli na vrijeme oporaviti. Ronaldinho ima problema s mišićem noge, dok Deca muči gležanj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kvalifikacije Lige Prvaka: Nova iznenađenja BATE Borisova i Famaguste Slika nije dostupna Blamaža Dinama pred praznim tribinama

"Ponovo imamo problema s ozljedama, no to nije nikakvo opravdanje. Barcelona uvijek igra na pobjedu, pa će tako biti i u Njemačkoj," najavio je trener katalonske momčadi Frank Rijkaard.

Biti će to deseto četvrtfinale Lige prvaka za Barcu, dok je Schalke po prvi put izborio plasman među osam najboljih momčadi Europe. Do sada najveći uspjeh njemački sastav je ostvario 1997. godine kada je slavio u Kupu Uefa.

"Barcelona je veliki favorit, no mi se nećemo predati već ćemo je pokušati iznenaditi," kazao je Mirko Slomka koji ne može računati na usluge našeg Ivana Rakitića.


Problema s ozljedama ima i Roma koja će na Olimpicu dočekati Manchester United bez najboljeg igrača Francesa Tottia. Kapetan rimskog kluba je ozlijedio butni mišić u drugom poluvremenu utakmice protiv Cagliaria. Njegova ozljeda nije ozbiljna no zahtjeva najmanje sedam dana mirovanja. No, Totti će biti spreman za uzvrat na Old Traffordu 9. travnja.

Prošle sezone ManU je u istom rangu natjecanja izbacio Romu pobijedivši je u uzvratu 7:1 što je najveći europski poraz rimskog kluba. Ova dva kluba ove sezone su već odigrali dvije utakmice i to u skupini. U Rimu je bilo 1:1, dok je Manu na Old Traffordu slavio 1:0.

"Manchester je u ovom trenutku možda i najbolja europska momčadi. Igra sjajno, no mi smo spremni. Protiv Reala smo pokazali koliko možemo," kazao je Romin trener, Luciano Spalletti.


Preostale dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka na rasporedu su u srijedu, a sastaju se Arsenal - Liverpool i Fenerbahče - Chelsea.


VJEROJATNI SASTAVI:

Schalke 04: Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajić, Westermann - Asamoah, Jones, Ernst, Pander - Kuranyi, Halil Altintop

Barcelona: Valdes - Zambrotta, Puyol, Milito, Silvinho - Yaya Toure, Xavi, Iniesta - Krkic, Eto'o, Henry


Roma: Doni - Tonetto, Juan, Mexes, Cicinho - De Rossi, Aquilani, Taddei, Pizarro, Mancini - Vučinić

Manchester United: Van der Sar - Evra, Vidić, Ferdinand, Brown - Anderson, Hargreaves, Fletcher - Ronaldo, Rooney, Nani.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene