Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"opasna laž"

Novac ih opet posvađao: "Osobu koja vam je dala kredit postavili ste u upravu banke. Ako to nije korupcija, ne znam što je"

Kolinda Grabar-Kitarović je prozvala Zorana Milanovića da je dobio povlašteni kredit mimo zakona, a osobu koja mu ga je dala postavio u Upravu HPB-a.

"Kad smo već kod banaka, vi ste dobili kredit, čini mi se da ste prošli put rekli, negdje oko 300 tisuća eura po povlaštenim uvjetima koje vam je dala osoba iz Erste banke iako ste tada imali 42 godine. Zakon kaže da se do 35 godina može dobiti takav povlašteni kredit. Vi ste tu osobu kasnije nagradili i postavili je na čelo Hrvatske poštanske banke. Ako to nije korupcija, ne znam što je", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović tijekom sučeljavanja na Novoj TV.

Pročitajte i ovo Sučeljavanje kandidata na Novoj TV i madžar isplaćuje minimalac? Zaiskrilo već na samom početku sučeljavanja: "Ne biste se trebali ponašati kao mimoza" Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović stigli na sučeljavanje Nove TV pogledajte video Otkrili strategije: Grabar-Kitarović i Milanović stigli na finalno sučeljavanje predsjedničkih kandidata na Novoj TV

Milanović je na to rekao da je to što je Grabar-Kitarović izgovorila opasna laž.

"Dobio sam kredit 2008. godine po kamati od 6 posto. Tada je bilo u svim bankama, čak je bila i među višima. Gospođa Kitarović je 1995. dobila po kamati od četiri posto. 14 godina kasnije. Što je korupcija? Kredit je i dalje na mojim leđima. Zakon, gospođo Kitarović, o nepismenosti, ne regulira to pitanje. To su interni orijentacijski propisi banke koja će vam, s obzirom da prodaje novac, ako date u zalog dovoljno vrijedne nekretnine, dati i s 80 godina. Za razliku od vas, ja svoj kredit nisam vratio jednokratnom isplatom. Ja ga i dalje vraćam od novca koji zarađujem i na koji plaćam porez hrvatskoj državi koja je moja jedina država. Ja nemam NATO", odgovorio je Milanović. 

Grabar-Kitarović, pak, kaže da je kredit dobila sukladno svim propisima, odnosno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova. "Potpuno odbijam bilo kakve insinuacije o korupciji. Jest rata bila 4,5 posto. Vraćala sam ga godinama zarađujući plaću kao diplomatkinja u Otavi i na mnogim drugim pozicijama i prodavši dva manja stana. Međutim, gospodin Milanović neprestance izbjegava reći detalje onoga što je činio", rekla je Grabar-Kitarović.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene