Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i madžar isplaćuje minimalac?

Zaiskrilo već na samom početku sučeljavanja: "Ne biste se trebali ponašati kao mimoza"

Zoran Milanović je ustvrdio da i Tomislav Madžar, savjetnik Kolinde Grabar-Kitarović, isplaćuje sebi i svojim zaposlenicima minimalac.

Već na prvom pitanju na završnom sučeljavanju na Novoj TV zaiskrilo je između Zorana Milanovića i Kolinde Grabar-Kitarović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Interaktivna karta Objavljeni detaljni rezultati predsjedničkih izbora: Pogledajte kako su glasali vaši susjedi Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović stigli na sučeljavanje Nove TV pogledajte video Otkrili strategije: Grabar-Kitarović i Milanović stigli na finalno sučeljavanje predsjedničkih kandidata na Novoj TV

Na pitanje hoće li Grabar-Kitarović smijeniti svog savjetnika Tomislava Madžara, zbog verbalnog napada na Milanovića, ona je rekla da se ne slaže s načinom na koji je postupio, ali da bi Milanović trebao odgovoriti na pitanja koja mu je postavio. "Kako živi na minimalcu, otkud mu imovina i sva ostala pitanja", rekla je Grabar-Kitarović, dodajući da nije ni znala da je došlo do incidenta na prvom sučeljavanju. Štoviše, rekla je da "nisu zatražili nikakav prekid".

Milanović je odgovorio u svom stilu. "Njezina je stvar hoće li smijeniti svog savjetnika. Pa neće joj ni trebati za nekoliko dana", rekao je Milanović, dodajući da je o svojoj imovini iscrpno govorio.

"Međutim, bilo bi dobro da gospođa Kitarović provjeri koliku si plaću isplaćuje njezin savjetnik i koliku plaću isplaćuje svojim djelatnicima u firmi u kojoj radi i čiji je vlasnik. To su minimalci, to je na Poslovnoj Hrvatskoj i to smo provjerili prije emisije. To je nemoralno. Plaća koju si ispolaćujem uz svu dobit koju plaćam po zakonu, pošteno i transparentno, je 5000 kuna, a porez na dobit i na dividendu je ogroman. I plaćam porez, za razliku od gospođe Kitarović koja na sto tisuća eura koje je dobila iz NATO-a, ne plaća porez jer je to neoporezivo", rekao je Milanović. 

Grabar-Kitarović je, pak, uzvrdatila da Madžar nije plaćen u njenom uredu i da ne dobiva nikakva sredstva od države. "Htjela bih vas podsjetiti da ste u vreijeme kad ste bili predsjednik Vlade bili okruženi korumpiranim i koruptivnim osobama i da ste tako prikrivali i koruptivne radnje preko raznih kumova, prijatelja, članova obitelji i slično. Sjetimo se raznih afera i ljudi koji su bili oko vas, od potpredsjednika Vlade Čačića, preko Lovrić Merzel, Sabe, Sauche i mnogih drugih", rekla je Grabar-Kitarović. 

Ponovila je da je Madžar postavio sasvim bitna i relevantna pitanja jer je riječ o kandidatu za predsjednika Republike Hrvatske. "Ne biste se trebali ponašati kao mimoza", poručila je Milanoviću na početku sučeljavanja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene