Glasanje u Remetincu
Glasanje u Remetincu Foto: Igor Kralj/Pixsell

U drugom krugu predsjedničkih izbora glasanju je u hrvatskim zatvorima i kaznionicama pristupilo 1882 birača.


Na predsjedničkim izborima Zoran Milanović je pobijedio Kolindu Grabar-Kitarović i tako postao novi hrvatski predsjednik.

Vezani članci Ured predsjednika na Pantovčaku Otkrili ih posebni računi! Još su sedmorica htjela na Pantovčak, ali za većinu nismo ni znali Glasanje u Remetincu, Miroslav Škoro Kako se glasalo po zatvorima? U Remetincu uvjerljivo pobijedio Miroslav Škoro

Osim na uobičajenim biračkim mjestima, jučer se glasalo i u zatvorima i kaznionicama diljem Hrvatske, a većina zatvorenika svoj je glas dala Kolindi Grabar-Kitarović. Ona je u 21 zatvoru, kaznionici i zatvorskoj bolnici osvojila 958 glasova dok je Milanović osvojio njih 850.

U zagrebačkom Remetincu glasao je 401 zatvorenik. Njih 192 povjerenje je dalo uskoro bivšoj predsjednici dok se za Milanovića odlučilo njih 187. Zabilježena su i 22 nevažeća listića.

Milanović je više glasova osvojio u zatvorima u Lepoglavi, Požegi, Splitu, Puli i Dubrovniku, dok je u ostalim gradovima u zatvorima pobjedu odnijela Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, u prvom krugu predsjedničkih izbora među zatvorenicima je bio najpopularniji Miroslav Škoro s 889 glasova, odnosno 39,25 posto. Druga je tada bila Kolinda Grabar-Kitarović za koju je glasalo 676 zatvorenika, odnosno 29,85 posto. Za Zorana Milanovića se u zatvorima tada odlučilo 15,67 posto zatvorenika.

Kako se glasalo po hrvatskim zatvorima provjerite u tablici DIP-a.

Glasanje u Remetincu
Kako se glasalo po zatvorima (Foto: Dnevnik Nove TV)