Glasanje u Remetincu, Miroslav Škoro
Glasanje u Remetincu, Miroslav Škoro Foto: Igor Kralj, Patrik Macek/Pixsell

Završio je prvi krug predsjedničkih izbora iz kojeg je kao relativni pobjednik izašao Zoran Mianović. Državno izborno povjerenstvo otkrilo je kako se glasalo po zatvorima.


Miroslav Škoro pred sam kampanje za predsjedničke izbore rekao je kako bi pomilovao Tomislava Merčepa, osuđenog za ratne zločine. 

Vezani članci Državno izborno povjerenstvo DIP o pacijentima koji u bolnicama nisu mogli glasati: ''Nekada su okolnosti takve da se pravo na glasanje ne može ostvariti'' Bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Zašto pacijenti nisu mogli glasati u bolnicama? "Zakinuti smo za osnovno ljudsko pravo"

Možda je upravo ta rečenica zazvonila u uhu ljudima koji su svoju građasku dužnost obavljali u iza rešetaka. Državno izborno povjerenstvo nam je poslalo podatke za 21 zatvor. Škori je ukupno svoj glas dalo 889 zavorenika, odnosno 39,25 posto. Slijedi ga Kolinda Grabar-Kitarović za koju je glasalo 676 zatvorenika, odnosno 29,85 posto. 

Za Milanovića se u zatvorima odlučilo njih 15,67 posto. Najlošije među zatvorenicima kotira Nedjeljko Babić. Dobio je samo tri glasa, u Glini, Varaždinu te u Bjelovaru. 

U Remetincu je od svih kandidata najbolje prošao Miroslav Škoro. Za njega je tamo glasalo 135 ljudi, odnosno 38,02 posto. Iza njega je Kolinda Grabar-Kitarović, s 28,45 glasova.  

No Škori to osobno nije najbolji rezultat. Čak 50 posto glasova odnio je u zatvoru u Velikoj Gorici gdje je za njega glasalo 18 ljudi. Milanovićev osobni najbolji rezultat je u Splitu gdje ga je zaokružilo 26 birača, odnosno njih 25,74 posto. 

Dario Juričan koji je odradio svoju antikampanju u kojoj se zalagao da korupcija bude dostupna ukupno je u zatvorima dobio 33 glasa.