Središnju Hrvatsku u večernjim je satima pogodio potres. Po prvim podacima seizmologa bio je jačine 3,1, a epicentar je bio kod Markuševca.


U utorak u večernjim satima Zagreb i okolicu pogodio je potres. Po prvim podacima hrvatskih seizmologa, bio je jačine 3,1 po Richteru, a epicentar je bio u Markuševcu. Intenzitet u epicentru bo je IV stupnja EMS ljestvice.

Vezani članci Novi potres u Zagrebu Novi potres uznemirio Zagreb: ''Čula se tutnjava, pa je zatreslo'' Kontejnersko naselje, ilustracija Italija donirala kontejnere za 50 obitelji: "Ovo je mala gesta, ali označava jedno veliko prijateljstvo"

Građani javljaju kako se prvo začuo glasan zvuk, a potom je uslijedilo podrhtavanje.

"Zatutnjalo je u dubini", "Meni u Dubravi je dosta treslo", "Osjetili smo ga u zapadnom dijelu grada, prvo tutnjava, a onda podrhtavanje od nekoliko sekundi", "Streslo je cijelu kuću", "Ljuljanje i buka, zujanje nekakvo", "Gornja Bistra dobro se čulo i streslo", "Dobro je pogodilo, Veliko Trgovišće", "Prepao me. Dugo ga nije bilo. Treslo je cca 3 sekunde", "Stenjevec, sve se treslo", "Jako i kratko, kao detonacija", neki su od komentara.