Ministarstvo unutarnjih poslova oglasilo se sa službenom informacijom o eksploziji u Zagrebu u 3:18, više od četiri sata nakon događaja koji je uznemirio građane.

Galerija Snažna eksplozija kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu - 6 Snažna eksplozija kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu - 5 Snažna eksplozija kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu - 4 +0 Snažna eksplozija kod Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu - 3

Iz Ministarstva unutarnjih poslova oglasili su se priopćenjem o eksploziji i padobranima u Zagrebu. Prvu službenu obavijest o tim događajima poslali su u 3:18, više od četiri sata nakon što je kraj studentskog doma Stjepan Radić pao "objekt iz zraka".

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Večeras (10.3.2022.) nakon 23 sata, Policijska uprava zagrebačka je zaprimila više dojava građana da su na širem području Jaruna osjetili detonaciju kojoj je prethodio pad objekta iz zraka.

Na mjesto dojave su žurno upućene policijske ophodnje koje su na zelenoj površini na adresi Jarunska bb pronašli krater, dok su u široj zoni pronašli dva padobrana, za koje smo također prethodno zaprimili dojave građana.

Policijski službenici osigurali su užu i širu zonu mjesta događaja gdje se obavlja očevid, uz sudjelovanje svih nadležnih službi.

Za sada policija nema dojava o ozlijeđenim osobama na području šire zone mjesta događaja. Oštećeno je nekoliko parkiranih vozila.

Također, na terenu su policijski timovi specijalizirani za postupanje i reagiranje kod ovakve vrste događaja te u ovom trenutku nema razloga za uznemirenost građana.

Medije pozivamo na odgovorno izvještavanje javnosti te iznošenje provjerenih informacija dobivenih od nadležnih službi, a kako bi spriječili širenje dezinformacija.

Krater na Jarunu nakon pada objekta Što je u Zagrebu udarilo u zemlju? Sastale se hrvatske nadležne službe, stručnjaci vjeruju da je izviđački dron iz Ukrajine

Područje pada padobrana Pronađen i drugi padobran: Blokiran cijeli Jarun, stručnjaci pretpostavljaju što je palo

Građane pozivamo da putem društvenih mreža ne dijele snimke/fotografije s mjesta događaja. Ukoliko se zateknete u zoni postupanja policije, molimo postupite prema uputama policijskih službenika.

Policija će kontinuirano objavljivati informacije koje su činjenično potvrđene", stoji u priopćenju policije.

Zanimljivo je da policija traži od medija da objavljuju provjerene informacije nadležnih službi, no do njihova priopćenja niti jedna nadležna služba nije objavila niti jednu službenu informaciju. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju