Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRATITE OD 20:30

Ususret završnom sučeljavanju: Stručnjakinja otkriva koje komunikacijske mane imaju Bernardić i Plenković

U petak, dan prije izborne šutnje, kampanju će Davor Bernardić i Andrej Plenković završiti sučeljavanjem na Novoj TV. U posljednjoj prilici da ostave dobar dojam naši Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović za njih su pripremili paprena pitanja.

Točka na i cijele kampanje bit će sučeljavanje na Novoj TV u petak u 20:30, koje ćete moći pratiti i na portalu DNEVNIK.hr. Čelnici dviju najjačih stranaka u Hrvatskoj odmjerit će snage dan prije izborne šutnje.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević formiranje vlasti i EU izbori Tomašević o Plenkoviću: "Meni je to izraz slabosti i nesigurnosti." Uputio je poruku i SDP-u Sučeljavanje Plenkovića i Bernardića na Novoj TV Večer odluke ANKETA - Tko vam je bio bolji, Andrej Plenković ili Davor Bernardić?

"Očekujem argumentiranu raspravu, argumentiraniju nego posljednji put, budući da je moj stil i sve ovo što radimo utemeljeno na postignućima Vlade", rekao je Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a.

"Borit ću se protiv nepravde i govoriti istinu, samo istinu i jedino istinu. Argumentirano kao i uvijek", rekao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Sučeljavanje će voditi uigrani dvojac, Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović. I pripremili su paprena pitanja.

"Na neki drugačiji način postaviti pitanje, da dobiješ konkretni odgovor na pitanja koja se tiču običnog života svih nas, a da to nisu floskule i naučene fraze. Naši političari u tome su najvještiji - da pričaju, a ništa ne kažu", kaže Mislav Bago, reporter Dnevnika Nove TV.

Inzistirat će na odgovoru, ali i držati raspravu pod kontrolom.

"Ti ih pozoveš da ih propituješ, ali oni igraju po našim pravilima. Ovo će biti strogo zadana debata, dakle pitanje, svaki će imati minutu za odgovor, 30 sekundi za repliku, eventualno replika na repliku i to je to", rekla je Sabina Tandara Knezović, reporterka Dnevnika Nove TV.

I u tom vremenu moraju ostaviti što bolji dojam. No obojica imaju komunikacijske mane, kaže Gabrijela Kišiček.

"Davor Bernardić djeluje vrlo često preglumljeno, neprirodno u svojoj izvedbi zato što je previše uvježban. U slučaju Andreja Plenkovića, on vrlo lako sklizne u aroganciju i bahatost. Govornički je educiran čovjek i trebao bi znati da komunikacijska kompetencija uključuje i poštivanje sugovornika", kaže komunikacijska stručnjakinja Kišiček.

U sučeljavanjima može biti i udaraca ispod pojasa. Godine 2016. Zoran Milanović i Andrej Plenković raspravljali su o Plenkovićevoj majci, a predsjednički kandidati Milanović i Grabar-Kitarović uzburkali su javnost raspravom o bivšem ravnatelju SOA-e.

Na sučeljavanjima su se dobivali i gubili izbori, kaže Jerko Trogrlić.

"U toj nervozi, u toj neizvjesnosti koja postoji do zadnjeg trenutka u malom broju razlike između njih, možemo očekivati nešto zanimljivo. E, pa, na posljednji dan kampanje pitajte prijatelje i poznanike i vidjet ćete koliko se njih važe, a to je zadnje što će imati od kampanje prije nego što dođu na biralište", kaže Jerko Trogrlić, stručnjak za odnose s javnošću.

Iza kamere, kada se ugase studijska svjetla, među političarima nema prijateljske atmosfere, otkriva Bago, a Tandara Knezović kaže da znaju i iznenaditi.

"Dosta izgledaju kao mirovni pregovori i poslije se brzo raziđu. To je moj dojam uvijek, da brzo ulete u studio i brzo izlete iz studija i zgrade", kaže Bago.

"Najsimpatičniji je bio kraj te naše debate, kad smo išli s osobnim pitanjima, koja ćemo imati i ovaj put. Tako da su se ti kandidati nekako baš ogolili do kraja i otvorili dušu", kaže Tandara Knezović.

Pokazati stranu koju još nismo vidjeli, poslati poruke koje još nisu poslali, sve to Davor Bernardić i Andrej Plenković imaju večeras posljednju priliku na Novoj TV prije izbora.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene