Tijekom velikog završnog sučeljavanja Andreja Plenkovića i Davora Bernardića na Novoj TV, čelnici HDZ-a i Restart koalicije odgovorili su na pitanje kako bi reagirali na kazališnu predstavu u kojoj se gazi hrvatska zastava.


Na pitanje je li riječ o umjetnosti ili provokaciji, Bernardić je odgovorio kako gaženje naše zastave ne bi volio vidjeti ni u kojem slučaju.

Vezani članci Bago zbunio Bernardića Završno sučeljavanje - Pogledajte kako je Bago zbunio Bernardića: ''Kakva jaja?'' Sučeljavanje Plenkovića i Bernardića na Novoj TV Duel koji bi mogao presuditi izbore: Plenković i Bernardić u završnom sučeljavanju na Novoj TV

"Izričaj može biti malo slobodniji, ali osobno ja to ne volim. Umjetnička sloboda mora postojati, ali pitanje je je li to satira. Nitko ne voli vidjeti da se gazi zastava njegove zemlje. Umjetničku slobodu mora se poštivati dok se poštuju zakoni ove zemlje", rekao je Bernardić.

Andrej Plenković kazao je kako demokracija podrazumijeva i umjetničku slobodu.

"Nema ograničavanja umjetničkih sloboda, možemo imati stavove, teatar postoji da bi se radile provokacije i tu se slažem s gospodinom Bernardićem. Nikako ne bih bio sretan da to vidim i gledam, ali živimo u slobodu i demokraciji. Ne bih se miješao u umjetničke slobode", rekao je Plenković.