Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O umjetničkim slobodama

Pogledajte koja je jedina stvar oko koje su se složili Bernardić i Plenković: "Nikako ne bih bio sretan da to vidim"

Tijekom velikog završnog sučeljavanja Andreja Plenkovića i Davora Bernardića na Novoj TV, čelnici HDZ-a i Restart koalicije odgovorili su na pitanje kako bi reagirali na kazališnu predstavu u kojoj se gazi hrvatska zastava.

Na pitanje je li riječ o umjetnosti ili provokaciji, Bernardić je odgovorio kako gaženje naše zastave ne bi volio vidjeti ni u kojem slučaju.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Izričaj može biti malo slobodniji, ali osobno ja to ne volim. Umjetnička sloboda mora postojati, ali pitanje je je li to satira. Nitko ne voli vidjeti da se gazi zastava njegove zemlje. Umjetničku slobodu mora se poštivati dok se poštuju zakoni ove zemlje", rekao je Bernardić.

Andrej Plenković kazao je kako demokracija podrazumijeva i umjetničku slobodu.

"Nema ograničavanja umjetničkih sloboda, možemo imati stavove, teatar postoji da bi se radile provokacije i tu se slažem s gospodinom Bernardićem. Nikako ne bih bio sretan da to vidim i gledam, ali živimo u slobodu i demokraciji. Ne bih se miješao u umjetničke slobode", rekao je Plenković.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene