Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gost Dnevnika Nove TV

HDZ-ov Žarko Tušek o aktualnoj aferi: "HDZ na svakoj razini odbacuje bilo kakvu stranačku i političku odgovornost"

Žarko Tušek i Andrija Jarak - 4
Žarko Tušek i Andrija Jarak - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Žarko Tušek i Andrija Jarak - 3 Žarko Tušek i Andrija Jarak - 3 Foto: DNEVNIK.hr Žarko Tušek i Andrija Jarak - 4 Žarko Tušek i Andrija Jarak - 4 Foto: DNEVNIK.hr Žarko Tušek i Andrija Jarak - 2 Žarko Tušek i Andrija Jarak - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Žarko Tušek i Andrija Jarak - 1 Galerija 1/4 >>
U utorak je stupila na snagu odluka predsjednika Republike Zorana Milanovića o parlamentarnim izborima. Od srijede počinje dvotjedni rok za predaju kandidacijskih lista.

Čini se kao da su u kampanji protivnici Andrej Plenković i Zoran Milanović. Predsjednik HDZ-a u utorak predvečer je u Krapini na sjednici tamošnjeg županijskog odbora stranke.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sasuo paljbu po svima Plenković: "Milanović više kao predsjednik ne postoji! On to jako dobro zna. Trebao bi podnijeti ostavku" Andrej Plenković i Peđa Grbin Iz minute u minutu Domovinski pokret slikao se ispod velikog križa i oglasio o SDSS-u, a Grbin poručio da Plenković treba psihijatra

Kampanju zasad obilježava sukob Plenković-Milanović. O tome hoćemo li čuti barem naznake kako će ljudi bolje živjeti u ovoj zemlji te koliko će HDZ-u naštetiti najnovija afera Vjetroelektrane, govorio je gost Dnevnika Nove TV, nositelj liste HDZ-a u 3. izbornoj jedinici Žarko Tušek.

"Ako ikome odgovarala kampanja argumentima, promocija programa - to odgovara Vladi Republike Hrvatske na čelu s Andrejem Plenkovićem", kazao je.

"Kao Vlada smo u proteklom mandatu imali niz postignuća, kontinuirani ekonomski rast, rast BDP-a, suficit državnog proračuna, stabilan kreditni rejting, izvrsno korištenje strukturnih fondova Europske unije, izvrsno nošenje s aktualnom COVID-19 krizom, kako u zdravstvenom, tako i u ekonomskom smislu. Kroz niz mjera koje smo napravili kako bismo zadržali radna mjesta, kroz činjenicu da smo Hrvatskoj osigurali 10 milijardi eura poticajnih sredstava kako bismo sanirali krizu i kako bismo se razvijali u vremenu koje je ispred nas, u paketu od sedam godina još novih 10 milijardi eura - upravo HDZ-u takav argument odgovara", dodao je Tušek.

O aferi Vjetroelektrane

O aferi Vjetroelektrane kaže: "Svako kazneno djelo ima svoj OIB. OIB je ime počinitelja tog kaznenog djela. Provodi se istraga za određene ljude koji imaju svoje ime i prezime".

"HDZ osuđuje bilo kakvu toleranciju prema korupciji, prema bilo kakvom kaznenom ponašanju i u tom smislu smo vrlo, vrlo jasni. Istraga će pokazati što se tu dogodilo, vidjet ćemo hoće li doći do optužnog prijedloga", rekao je Tušek.

"U svakom slučaju, nema nikakve kolektivne odgovornosti. HDZ na svakoj razini odbacuje bilo kakvu stranačku i političku odgovornost. Odgovorni su pojedinci", istaknuo je.

Iznenađenja na listama

Na listama bi se u 9. izbornoj jedinici moglo naći i ime Božidara Kalmete. O iznenađenjima na listi kaže da županijske organizacije stranke same nominiraju, "temeljem naputka predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, ljude za koje oni smatraju da su najkompetentniji da nose mjesto na listi u svojoj izbornoj jedinici, da predstavljaju svoj grad, svoju županiju".

"Tako gledam i na eventualno imenovanje kolege Kalmete. Uvjeren sam da će Hrvatska demokratska zajednica na svojim listama ponuditi i u imenima nositelja, a onda i u imenima svih ostalih najbolje što stranka u ovom trenutku ima", objasnio je Tušek i dodao da ne zna je li Kalmeta na listi.

"Znam imena nositelja lista. U ovom trenutku smo, nakon odluke Nacionalnog vijeća koje je bilo jučer, u procesu usklađivanja kandidata za liste i vidjet ćemo", dodao je Tušek.

O postizbornim koalicijama

"Mislim da se Hrvatska demokratska zajednica prema koaliciji s SDP-om jasno i transparentno izjasnila. U ovom trenutku smo, prije svega, fokusirani na promociju rezultata naše Vlade, na kampanju, da što više dopremo prema što više naših glasača, da osvojimo što veći broj mandata, a nakon toga ćemo se usklađivati s onim potencijalnim koalicijskim partnerima koji su spremni prepoznati naš rad, naše djelovanje, naš svjetonazor i naše rezultate", objasnio je.

Smatra kako ljude zanimaju konkretni rezultati, potezi politike i Vlade. "U tom smislu, upravo takva kampanja nama odgovara. Zašto se predsjednik države odlučio na jedan drugačiji vid kampanje i na jedan drugačiji način komuniciranja u javnom prostoru, to morate pitati njega", zaključio je Tušek.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene