Zoran Milanović rekao je da će samo položiti vijence na Mirogoju, ali da neće sudjelovati u ostatku ceremonije, na što je reagirao premijer Plenković.

Galerija Andrej Plenković na Mirogoju je položio vijence Andrej Plenković na Mirogoju je položio vijence +0 Andrej Plenković na Mirogoju je položio vijence

Na Mirogoju povodom Dana državnosti bio i premijer Andrej Plenković koji je komentirao činjenicu da je Milanovićev položio vijence na Mirogoju, ali da je odlučio kako neće sudjelovati na ostatku obilježavanja Dana državnosti.

Vezani članci Večera s francuskim predsjednikom FOTO Macron u Hrvatskoj: Nasmijani Plenković i Božinović s francuskim predsjednikom na radnoj večeri Andrej Plenković, Arsen Bauk Bauk Plenkoviću: ''Je li vam žao u što ste uvalili Banožića?'' Plenković: ''Moj dragi Arsene...''

"Loše je ako predsjednik tako govori o zakonskim propisima koje je donio Sabor. Račanova vlada je promijenila Dan državnosti i stavila ga 25. lipnja koji je isto važan datum, ali ovo je bio početak. Zato mi je žao da tako govori o ključnom datumu za suvremenu povijest. Vjerujem da će kroz mandat promijeniti stajalište.", rekao je Plenković.

Nije htio komentirati Milanovićevu izjavu da je ovo predizborni skup HDZ-a, kao ni činjenicu da Milanović nije htio do groba dr. Franje Tuđmana. 

Govorio je i o jučerašnjim uhićenjima. Smatra da ne ona neće loše utjecati na imidž HDZ-a.

"Pravna država mora funkcionirati, državno odvjetništvo i policija su neovisni. Ako je netko počinio kazneno djelo, policija i DORH trebaju raditi bez obzira na trenutak, bez obzira o kome se radi. Borimo se protiv korupcije i ovo je još jedan dokaz . Ne može to naštetiti stranci jer svi osumnjičeni za kazneno djelo moraju biti procesuirani", rekao je. 

Odbacio je teze da je riječ o predizbornom igrokazu. Rekao je da oporba time nastoji ovom HDZ-u prišiti ono što ne stoji. 

Na pitanje je li bila loša ideja da se nakon afere sa stanom Josipu Rimac svejedno stavi na mjesto tajnice u Ministarstvu uprave, Plenković je rekao da uhićenja, koliko je vidio, nemaju veze s tim Ministarstvom.

Novinare je zanimalo i zašto je tako brzo smjenjenja.

"To je poruka", odvratio je premijer i dodao da će i stranačka tijela eventualno odlučivati o njenoj sudbini u stranci.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju