Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašni detalji

Odmotava se mračno klupko: Ubojica znao svaki kutak zgrade u kojem je živjela ubijena djevojčica! Ministar zanijemio na pitanja o nađenim pištoljima i automobilu

Vanja Gjorčevska
Vanja Gjorčevska Foto: MUP Sjeverne Makedonije/Screenshot
Neka od otvorenih pitanja o otmici i smrti 14-godišnje Vanje, čini se, dugo će ostati neodgovorena jer vlasti ne žele kompromitirati istragu iznošenjem detalja u javnost. Gdje su Ljupčo Palevski Palčo i otmičari držali vozilo prije 27. studenoga, je li otkriveno oružje kojim su žrtve ubijene, je li riječ o istom oružju, ostat će enigma najvjerojatnije do početka suđenja.

Ministar Oliver Spasovski odlučan je da otvaranjem istrage sve odgovore treba potražiti od tužiteljstva i dodao da je balistički nalaz za dva zaplijenjena pištolja, koji bi trebao pokazati je li oružje kojim su počinjena ubojstva ili jedno od ubojstava još nije gotov, a kada bude, bit će predan tužiteljstvu.

Naglasio je da istragu vodi tužiteljstvo i da bi iznošenje informacija u medije moglo istragu kompromitirati te je rekao da u javnost ne želi iznositi informacije.

Oko pet sati ujutro 27. studenog otmičari na čelu sa Ljupčom Palevskim Palčom zaustavili su se na benzinskoj postaji kako bi napunili rezervoar u ukradenom Citroënu.

Nakon toga su krenuli do centra Skoplja, gdje su oteli Vanju (14), i to uz pomoć njezina oca Aleksandra.

Dok se čeka izručenje glavnog osumnjičenog za njezinu otmicu i ubojstvo - Palevskog, makedonski novinari otkrili su da je otac vlasnik stana u kojem je Vanja živjela, kao i da je njegovo ime na interfonu. Istovremeno, kompanija koja je bila u vlasništvu Ljupča Palevskog izgradila je spomenutu zgradu.

Kako piše Telma, na kamerama se vidi kretanje Citroëna. Otmičari se sastaju u ulici Nauma Naumovskog Borče, gdje je Vanja živjela.

Oko pola osam ujutro Vanja izlazi iz stana. Stan se vodi na njezina oca Aleksandra. On je upisan u vlasnički list. Aleksandar je, prema izjavama osumnjičenih, rekao Ljupču Palevskom kada će njegova kći izići iz kuće te da će biti sama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabilježen blagi pad Objavljeno koliko iznosi prosječna zagrebačka plaća: Provjerite jeste li ispod ili iznad crte

Pročitajte i ovo Potonula splav na Dunavu šokantno otvaranje VIDEO Dramatične snimke iz susjedstva: Gosti su se zabavljali na otvorenju, a onda je splav počela tonuti

Vanju su zgrabili na ulazu u zgradu, vezana je za ruke i noge, ubačena u vreću za spavanje pa u automobil. Otmica je planirana jer su otmičari sa sobom imali vreću, selotejp i sredstva za vezivanje ruku i nogu.

Prema snimkama koje su se pojavile u makedonskim medijima, u 9:37 vidi se dim ondje gdje je zapaljen Citroën. Djevojka je, prema riječima osumnjičenih, ubijena oko 10 sati.

Pročitajte i ovo Prizori nakon urušavanja Šokantni prizori VIDEO Urušio se dio zgrade od šest katova! Službe cijelu noć tražile zarobljene: "Tlo se treslo. Mislio sam da je potres"

Pročitajte i ovo Policija Teška nesreća Ubio pješaka i pobjegao, policija traži pomoć građana

Preliminarna istraga trebala bi pokazati da su se osumnjičeni nakon otmice Vanje uputili direktno u selo Brazdu. Upravo na ogromnom prostranstvu zemlje pored improviziranog puta na jednoj od livada nalaze se ostaci spaljenog automobila. Palevski je dobro poznavao taj teren, a njegova obitelj tamo je imala i zemljište.

Dosad su pronađena dva pištolja, kao i Vanjin telefon, koji su sada na vještačenju. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene