Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabilježen blagi pad

Objavljeno koliko iznosi prosječna zagrebačka plaća: Provjerite jeste li ispod ili iznad crte

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Objavljeno je koliko iznosi prosječna zagrebačka neto plaća.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za rujan ove godine iznosila je 1322 eura, što je nominalni pad za jedan posto u odnosu na kolovoz te porast za 12,9 posto u odnosu na rujan 2022., pokazuju podaci Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za rujan na razini Hrvatske, koja je iznosila 1156 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 166 eura.

Pročitajte i ovo Potonula splav na Dunavu šokantno otvaranje VIDEO Dramatične snimke iz susjedstva: Gosti su se zabavljali na otvorenju, a onda je splav počela tonuti

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za rujan isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2157 eura. Najniža je plaća isplaćena u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 722 eura.

Medijalna neto plaća za rujan iznosila je 1128 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za rujan iznosila je 1879 eura, što je pad za 1,3 posto u odnosu na kolovoz, ali porast za 16 posto u odnosu na rujan 2022. godine.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene