Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantni prizori

VIDEO Urušio se dio zgrade od šest katova! Službe cijelu noć tražile zarobljene: "Tlo se treslo. Mislio sam da je potres"

Prizori nakon urušavanja
Prizori nakon urušavanja Foto: Screenshot/X
U predjelu Bronxa u ponedjeljak popodne srušio se dio stambene zgrade sa šest katova. Osim za stambene svrhe, bila je to i poslovna zgrada.

Dio sedmerokatnice u Bronxu srušio se u ponedjeljak popodne, te ostavio urušene stanove i odsječene zidove. Vatrogasci su cijelu večer pretraživali hrpu krhotina u potrazi za žrtvama koje su možda bile zarobljene ispod ruševina.

Oko 10:20 navečer, FDNY je rekao da su pregledali "velike hrpe ruševina," mjestimično visoke oko tri i pol metara, i da nisu pronašli zarobljene žrtve.

Dvije osobe zadobile su lakše ozljede u procesu evakuacije zgrade.

"Čudom, nitko nije teško ozlijeđen u djelomičnom urušavanju zgrade na 1915 Billingsley Terrace", objavila je vatrogasna povjerenica Laura Kavanagh.

"Gledajući mjesto događaja i snimke nadzora, moglo je biti puno gore", poručila je. 

Pročitajte i ovo Policija Teška nesreća Ubio pješaka i pobjegao, policija traži pomoć građana

Pročitajte i ovo Ilustracija Kod Jemena Projektil pogodio tanker koji je plovio prema Jadranu: Izbio je požar, poslan američki razarač

Ekipa hitne pomoći odjurila je na mjesto događaja nakon prve dojave. Prvi videi s mjesta događaja pokazali su kako se kut zgrade srušio na ulicu. U satima nakon toga viđeni su deseci vatrogasaca kako pregledavaju ruševine kako bi pronašli žrtve.  

Jedan od zaposlenika u zgradi rekao kako su ljudi iz trgovine uspjeli sigurno pobjeći jer su čuli glasnu buku praćenu mlazom vode nakon što je pukla cijev. To je poslužilo kao upozorenje da se nešto događa i svi su pobjegli na sigurno prije nego što je nekoliko minuta kasnije došlo do kolapsa. 

Gradonačelnik Eric Adams potvrdio je da su svi koji su bili u trgovini uspjeli izići prije urušavanja. Gradonačelnik je kasnije na društvenim medijima podijelio da prve informacije kazuju da nasreću nema žrtava, ali da službe još sve provjeravaju.

Pročitajte i ovo Obnova riva - 1 Bageri i radovi Života u Dalmaciji bez njih nema, a sad su dočekale svoj novi trenutak: "To je sve - i tinel, i dnevni boravak, i kužina"

"Tlo se treslo. Mislio sam da je potres. Rekao sam mami da moramo hitno pobjeći", rekao je Angel Soto, stanar zgrade.

  Pročitajte i ovo Podmorje - 5 Bolja Hrvatska Velimir roni s plemenitim ciljem: Naišao je na svašta - od amfora, potopljenih brodova do podvodnih mina

Prvi prizori nakon urušavanja bili su stravični, zgrada je bila urušena, a na nekim mjestima izvana vidjeli su se urušeni stanovi. U jednom je stanu krevet stajao nekoliko metara od provalije, u drugom je bio vidljiv portret koji je visio na zidu, zajedno s dječjim kaputom koji je visio na zidu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene