Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POKROVITELJ ADDIKO

"Moj posao nisu samo brojke!" Vozačica quada ruši predrasude o bankarima zadubljenima u kamate, depozite i kredite

Aktualno Galerija Blaženka Grgić Blaženka Grgić Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac Blaženka Grgić Blaženka Grgić Foto: Nova Studio Blaženka Grgić Blaženka Grgić Foto: Nova Studio Blaženka Grgić Blaženka Grgić Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac +8 Blaženka Grgić Galerija 1/13 >>
Vožnja quadom hobi je koji Blaženka nikada ne bi mijenjala, a iako radi u banci, uspijeva pronaći poveznicu između toga netipičnog hobija i posla o kojem mnogi imaju predrasude. Iz njezine priče, predrasude o bankarima potpuno su neopravdane.

Njihova poslovna svakodnevica, profesija koju su odabrali, pa čak i način odijevanja prečesto su razlozi za neopravdane predrasude koje se pojavljuju o bankarima. Da oni nisu samo zaposlenici zadubljeni u brojke, kamate, depozite i kredite, dokazuje činjenica da među njima ima i onih zaista netipičnih. Prije nego što istražite cijelu priču o netipičnim bankarima upoznajte vozačicu quada koja u bankarskom sektoru radi već 12 godina.

Blaženka Grgić Blaženka Grgić (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

Ljubav prema off-road vožnji javila se dok su joj djeca bila mala. Kada su djeca prvi puta sjela na mali quad, svi su se oduševili te odlučili i sami probati voziti to vozilo, koje je zapravo jako veliko. Ali upravljanje njime za Blaženku i njezina supruga nije problem.

"Najbolje je kod quada to što njime možemo obići nedostupna mjesta, otkriti nova, ali i zavući se tamo gdje nikada ne bismo mogli doći pješice. Doslovno, bez quada ne bismo znali kakve se sve ljepote nalaze u našem susjedstvu, tu u okolici Dugog Sela. Otkrili smo prelijepa mjesta i zbog toga nam je quad nezamjenjiv."

Osim avanturizma i adrenalina, quad ovoj vozačici predstavlja i opuštanje. Najčešće ga vozi poslije posla sa suprugom. "Tu nema puno razgovora, samo pogled u daljinu i vožnja."

Možda je na prvu neobično povezivati posao u banci s mojim hobijem, ali ima sličnosti. Kao i na poslu, i vožnja quadom uvijek je nova, izazovna i nikada ne znamo što ćemo sresti putem. Ali za sve se nađe rješenje i nešto što vas dovede do cilja"

Kada završi vožnju quadom, Blaženka Grgić gotovo je neprepoznatljiva. Vozilo kojim se može odvesti duboku u obližnju šumu kući se vraća prekriveno blatom. Baš kao i Blaženka. Po povratku u dvorište prvo će na rasporedu biti čišćenje opreme u kojoj je vozila, ponekad i miniwashom, a potom i voljenog quada, koji uvijek treba održavati čistim i urednim.

U poslovnom okruženju priča je nešto drukčija. Iz blatnjave kožnate jakne Blaženka se presvlači u čišću kombinaciju, ali jednako opuštenu. Jer iako je slika o bankarima u uniformama i odijelima nešto što s čime se najčešće susrećemo, banka u kojoj ona radi netipična je i po tome. Blaženka je voditeljica poslovnice Addiko banke u jednom zagrebačkom kvartu. Kaže i kako su netipični bankari u Addiku netipični zbog toga što nemaju nikakve predrasude prema hobiju kolega mimo radnog vremena i zato što uspijevaju spojiti svoju individualnost i vještine potrebne za rad u financijskom sektoru.

"Quad je puno veći od onoga što su moji kolege očekivali. S njim prođete možda ono što je u glavi nezamislivo da možete proći s vozilom na četiri kotača, ali prođete. Isto kao i na poslu kada imate situaciju u kojoj vam se čini da nema izlaza, uvijek ima izlaza i za sve se nađe rješenje i nešto što vas dovede do cilja", govori nam Blaženka.

Blaženka Grgić Blaženka Grgić (Foto: Nova Studio/Pavao Bobinac)

Očekivano, Blaženka se susrela s predrasudama da su bankari dosadni, strogi i da su im život brojke. Ali tvrdi da to nije tako. Smatra da su bankari nešto drukčiji ljudi koji rade malo drukčiji posao. Imaju uvid u najintimniji dio čovjeka, a to je njegovo stanje na računu. Naravno, profesionalno, kako struka i zahtijeva, drže sve u tajnosti.

"Možda je na prvu neobično povezivati posao u banci s mojim hobijem, ali ima sličnosti. Kao i na poslu, i vožnja quadom uvijek je nova, izazovna i nikada ne znamo što ćemo sresti putem."

Blaženkin poslovni moto ujedno je i misao s kojom ide kroz život. "U svakom danu moguće je misliti pozitivno. S osmijehom je uvijek sve lakše", zaključuje Blaženka.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Addiko Bank po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene