Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izborna utrka u Rijeci

Hoće li Obersnel opet zasjesti u fotelju gradonačelnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi analitičari i prije izbora napominjali su kako će se u Primorju voditi najdosadnija izborna utrka. Razloge su pronalazili u SDP-u koji u Rijeci vlada već dva desetljeća i slaboj oporbi predvođenoj HDZ-om. '90. godine bile su godine Slavka Linića, a od 2000. zamjenjuje ga Vojko Obersnel. Kao i prije 4 godine i sada mu ankete daju veliku prednost i mogućnost pobjede u prvom krugu. A te 2000. predstavili su ga kao klona Slavka Linića s kratkim rokom trajanja.

Obersnel neprikosnoveno vlada, a konkurenata se ne boji koliko jedne osobe. 'Najveći kritičar Vojka Obersnela je moja žena Branka', kaže gradonačelnik Rijeke. No čini se da ih ipak ima više. Kandidat za gradonačelnika Nikola Ivaniš je prvi u redu. Tvrdi da Rijeka stagnira desetljeće i pol. 'Rijeka je crvena koliko i drugi gradovi u Hrvatskoj, ali ti gradovi ne stagniraju', dodaje Ivaniš.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajno glasanje Zlata Đurđević dobila jedan glas: Vrhovni sud raspravljao o kandidatima za predsjednika, nitko nije dobio pozitivno mišljenje Slika nije dostupna Bilo je i uvrijeđenih Puno obilaze, ali malo znaju: Reporterka Dnevnika Nove TV kandidate za Zagreb izludila je pitanjima. Mučilo ih je čak i ono što spominju u svojim programima

Gradonačelnik tvrdi da su Rijeka i riječani sami radili većinu projekata jer od države nisu imali pomoć. Model je samo ako imaš svog ministra na vlasti - profitiraš. 'Na žalost tako funkcionira, a ja se zalažem za jasna pravila i decentralizaciju Hrvatske', dodaje Obersnel.

Ivo Sanader od 2004. najavljuje osvajanje Rijeke. Sada imaju novog kandidata, Vesnu Buterin koja to treba učiniti. 'Vlada sa premijerom Sanaderom učinila ja najviše za Rijeku od svih dosadašnjih Vlada', tvrdi kandidatkinja za gradonačelnicu Rijeke.

Gradonačelnik će ako pobjedi otvoriti poduzetničku zonu, niz strateških objekata za grad te nastaviti plinifikaciju grada. Vesna Buterin želi smanjiti prometne gužve, otvoriti također poduzetničku zonu te još više škola, vrtića. 'Zadnji vrtić je izgrađen 1988., a škola 1987', dodaje Buterin. Nakon 4 godine gradonačelnik zna šato birati njega. 'To znači stabilnost i sigurnost', kaže Obersnel.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene