Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jakovčić želi biti župan svih građana Istre

Cuccurin: Drugi krug za izbor župana referendum je za promjene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kandidat Udruge građana ‘Ladonja’ za istarskoga župana Plinio Cuccurin ustvrdio je da je drugi krug za izbor župana referendum za promjene u Istri te je poručio građanima da - ako žele promjene - glasuju za njega, dok je kandidat koalicije IDS-SDP-HNS za istarskoga župana Ivan Jakovčić poručio da želi biti župan svih građana Istre i da vjeruje da će to i biti.

‘Prvi krug je bio izlučivanje kandidata za finale u kojemu su građani rekli da žele promjene i da u finale idemo Jakovčić i ja’, rekao je Cuccurin, dodajući kako je ponosan na svaki glas, a činjenica da je Jakovčić dobio 47 posto, a ostali kandidati 53 posto, trebala bi zabrinuti njegova protukandidata. Također je rekao kako je Jakovčić u cijeloj Istri dobio manje glasova od svojih gradonačelnika, što je činjenica koja ga boli te bi se trebao zapitati zašto se to dogodilo. Po Cuccurinovim riječima, trenutačno stanje u Istarskoj županiji obilježava porast broja nezaposlenih, koji je u ožujku ove godine bio 25 posto veći nego u ožujku prošle godine, a novoprijavljenih nezaposlenih u travnju čak 79 posto više u odnosu prema istome mjesecu lani.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 102 stranke i 103 koalicije Otvorena glasačka mjesta za općinske izbore u BiH, osim u Mostaru Slika nije dostupna Prijevremeni izbori Birači 9 gradova i 8 općina glasaju za gradonačelnike i načelnike

To je rezultat proturecesijskih mjera Ivana Jakovčića, koje su donesene ‘isključivo u funkciji izbora, a sada se vidi da puštaju vodu’, rekao je, dodajući da je Istri nužna gospodarska strategija. Cuccurin je istaknuo da je jedna od mogućnosti poboljšanja stanja u javnoj upravi zapošljavanje mladih na rješavanju zaostalih predmeta vezanih uz urbanizam, čime bi se, kako je dodao, ‘pokrenula građevinska operativa, prikupili veći komunalni doprinosi i otvorila nova radna mjesta’.‘Ladonjin’ kandidat za župana komentirao je danas i izjave potpredsjednika IDS-a i saborskog zastupnika Damira Kajina o tome da se u Puli, glasujući za tu udrugu, previše građana opredijelilo za kapital.

Dosta mi je svega onoga što je tijekom predizborne kampanje izrečeno protiv istarskoga konsenzusa i jedinstva Istre, koje sam uspio stvoriti zajedničkom politikom u Istri Ivan Jakovčić ‘Spominjanje duhanske mafije i pozivi na linč vrijeđanje su 24.429 građana koji su glasovali za mene. Očito su čelnici IDS-a zaboravili što znači naziv IDS jer očito više nisu ni demokrati ni sabor jer ne prihvaćaju one koji drukčije razmišljaju’, poručio je Cuccurin.

Jakovčić želi biti župan svih građana Istre

Ivan Jakovčić istaknuo je da su građani Istre na nedjeljnim lokalnim izborima poslali mnoge poruke, a najvažnija je ona iz Rovinja, gdje je dobio 55 posto glasova birača, a njegov protukandidat u drugome krugu Plinio Cuccurin samo 25 posto. ‘Rovinj je grad u kojemu građani najbolje poznaju rad Plinia Cuccurina jer tu radi više od dvadeset godina, ali i moj rad u politici, gdje također djelujem gotovo dvadeset godina’, rekao je Jakovčić, ističući da je Istra jedinstvena i da se opredijelila. Građani su rekli što misle i poduprli su politiku koja je do sada, kako je rekao, ‘stvorila uspješnu priču o Istri’.

Po Jakovčićevim riječima, poruka iz Rovinja govori sve i najjasniji je znak što građani misle o njemu i o njegovu protukandidatu u drugome izbornom krugu. ‘Dosta mi je svega onoga što je tijekom predizborne kampanje izrečeno protiv istarskoga konsenzusa i jedinstva Istre, koje sam uspio stvoriti zajedničkom politikom u Istri’, naglasio je Jakovčić.
Kad je riječ o konsenzusu, prvi segment ogleda se u snazi građana koji su se opredijelili za politiku koju vodi IDS, a koju podupiru SDP i HNS, ali i manjine i neke nezavisne liste, a drugi je segment u samome timu u Istri, koji je on (Jakovčić) obećao i najavio građanima, a oni su ih prepoznali kao kandidate za gradonačelnike u Istri, rekao je Jakovčić.

Odgovarajući na pitanje novinara, rekao je kako vjeruje da će u drugome krugu pridobiti potporu građana koji su u prvome krugu glasovali za kandidata HSU-a, ali i za Nezavisnu listu Dine Debeljuha.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene