Tomislav Tomašević
Tomislav Tomašević Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo! i Zagreb je naš!) Tomislav Tomašević kazao je u utorak kako će saborska oporba sutra razgovarati o inicijativi SDP-a za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša.


"Pozvani smo sutra na sastanak cijele oporbe kako bi se razgovaralo o inicijativi SDP-a, tako da ćemo se, vjerujem, dogovoriti svi kao oporba o tome", kazao je Tomašević komentirajući inicijativu SDP-a da se u Saboru pokrene postupak opoziva ministra zdravstva.

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević: "Rodna ravnopravnost među četiri temeljne političke vrijednosti" Tomislav Tomašević Zanima vas kakav je zrak koji udišete? Tomašević predstavio aplikaciju za provjeru njegove kvalitete

Tomašević drži da je Beroš odgovoran za stanje u zdravstvu, ali i da je uz njega za to odgovoran i Plenković.

Istaknuo je da nije upitno to da je stanje u zdravstvu loše, a problema ima - od reforme zdravstva koja nije pokrenuta do načina upravljanja COVID krizom i duga prema veledrogerijama.

Tomašević je komentirao jučerašnju izjavu pročelnika zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića, koji je ustvrdio da “preko veze” može nabaviti 500 tisuća doza Pfizerova cjepiva protiv koronavirusa koje je želio ponuditi Vladi, ali mu se nitko u Vladi na njegovu ponudu nije javio.

Tomašević se upitao je li ta izjava dana u svrhu predizborne kampanje, ali i postavio sumnju u njezinu istinitost.

"Ako je Pavle Kalinić navodno nabavio pola milijuna doza cjepiva Pfizera, neka ih da Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba i da se njima cijepe građani Zagreba, ako je doista tako", poručio je i uputio kritiku vlastima u Zagrebu zbog gužve u redu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu. Dodao je da bi se trebali pobrinuti da se građani procijepe što efikasnije postojećim cjepivom.