Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Saborska oporba

Tomašević najavio: "Sutra razgovaramo o inicijativi za opoziv Beroša"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik i kandidat za gradonačelnika Zagreba (Možemo! i Zagreb je naš!) Tomislav Tomašević kazao je u utorak kako će saborska oporba sutra razgovarati o inicijativi SDP-a za opoziv ministra zdravstva Vilija Beroša.

"Pozvani smo sutra na sastanak cijele oporbe kako bi se razgovaralo o inicijativi SDP-a, tako da ćemo se, vjerujem, dogovoriti svi kao oporba o tome", kazao je Tomašević komentirajući inicijativu SDP-a da se u Saboru pokrene postupak opoziva ministra zdravstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZAŽELIO PROSPERITET I BLAGOSTANJE Patrijarh Porfirije čestitao Tomaševiću na pobjedi stihovima Johnnyja Štulića: ''Kada Zagreb izranja iz sna'' Građani Zagreba Čeka ga ozbiljan posao Novog gradonačelnika Zagreba očekuje ozbiljan posao: Građani otkrili što očekuju od Tomaševićeve vlasti

Tomašević drži da je Beroš odgovoran za stanje u zdravstvu, ali i da je uz njega za to odgovoran i Plenković.

Istaknuo je da nije upitno to da je stanje u zdravstvu loše, a problema ima - od reforme zdravstva koja nije pokrenuta do načina upravljanja COVID krizom i duga prema veledrogerijama.

Tomašević je komentirao jučerašnju izjavu pročelnika zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavla Kalinića, koji je ustvrdio da “preko veze” može nabaviti 500 tisuća doza Pfizerova cjepiva protiv koronavirusa koje je želio ponuditi Vladi, ali mu se nitko u Vladi na njegovu ponudu nije javio.

Tomašević se upitao je li ta izjava dana u svrhu predizborne kampanje, ali i postavio sumnju u njezinu istinitost.

"Ako je Pavle Kalinić navodno nabavio pola milijuna doza cjepiva Pfizera, neka ih da Zavodu za javno zdravstvo grada Zagreba i da se njima cijepe građani Zagreba, ako je doista tako", poručio je i uputio kritiku vlastima u Zagrebu zbog gužve u redu za cijepljenje na Zagrebačkom velesajmu. Dodao je da bi se trebali pobrinuti da se građani procijepe što efikasnije postojećim cjepivom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene