Premijer Andrej Plenković poručio je kako će u Saboru braniti ministra Beroša dođe li do inicijative za njegovim opozivom.

Galerija


Premijer je nakon današnjeg sastanka stožera za potres u Topuskom komentirao aferu ministra zdravstva Vilija Beroša u vezi s izradom platforme cijepise.hr te njegov istup na sjednici Odbora za zdravstvo, nakon što je to odbio učiniti u subotu.

Vezani članci Andrej Plenković Plenković o Milanoviću: ''Pa ja ne znam što je prevarant danas govorio i gdje je točno bio, imali smo puno posla.'' Komentirao i Jandrokovićevu sliku u kupaćem Vječna svađa Milanovića i Plenkovića - 8 Što stoji iza svađe dva najveća ega u Hrvatskoj: "Moramo si postaviti pitanje zašto to rade? Što žele da mi ne vidimo?"

Na pitanje stoji li iza Beroša i hoće li ga braniti u Saboru ako dođe do inicijative za opoziv, Plenković je poručio:

"Branit ćemo ga, koji je to već put da se takve inicijative pokreću", rekao je.

Otkrio je i kako se čuo s Berošem i Marićem nakon sjednice Odbora za zdravstvo na kojoj je Beroš kazao kako je zdravstvena reforma na čekanju zbog lokalnih izbora. 

"Beroš i Marić trebali su se hvaliti"

"Reforma zdravstva ne radi se preko noći i napravit će se neovisno o lokalnim izborima", rekao je. 

Poručio je kako će se cijepljenje drugom dozom odvijati prema predviđenom rasporedu.

Na pitanje što je ostalim problemima u zdravstvu, kazao je i kako su se Marić i Beroš na odboru trebali hvaliti što su riješili problem s veledrogerijama

Medved: "Zbrinuli smo većinu onih koji su ostali bez domova"

Premijer Andrej Plenković danas je sudjelovao na sastanku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u Topuskom u dijelu koji se odnosi na otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije.

Nakon sastanka zahvalio je na radu članovima Stožera te pohvalio ideju brendiranja Topuskog kao destinacije zdravstvenog turizma.

Čelnik Stožera Tomo Medved zahvalio je ravnatelju lječilišta u Topuskom koje je ugostilo stanovnike Banije kojima je u potresu oštećen dom.

"Aktivno smo uključeni u sanaciju i u najvećoj smo mjeri zbrinuli ljude koji su izgubili svoje domove", kazao je Medved.

Najavio je kako je zaprimljeno više od šest tisuća zahtjeva za obnovu te se uskoro očekuje početak konstrukcijske obnove i uklanjanja objekata kojima prijeti urušavanje.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat.