U Međimurskoj županiji održavaju se prijevremeni izbori za župana i njegovog zamjenika. Međimurci za župana mogu birati zimeđu Sandre Herman, Mladena Novaka, Matije Posavce i Darka Zvera.


U Međimurskoj županiji će se u nedjelju održati prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana. U izbornoj utrci za čelnu poziciju u županiji je četvero kandidata: reformistica Sandra Herman, nezavisni Mladen Novak i Matija Posavec te Fokusov Darko Zver.

Vezani članci Europski Parlament (Foto: Dnevnik.hr) Poznati su kandidati za mjesto "šefa" Europe: Hoće li nakon dugo godina tron preuzeti žena? Glasovanje, ilustracija Predsjednički i parlamentarni izbori državu su koštali gotovo 177 milijuna kuna, velikom iznosu doprinijela je i epidemija

Prijevremeni izbori za međimurskog župana raspisani su jer je u rujnu tadašnji župan Matija Posavec dao ostavku, nakon što je priveden zbog sumnji u primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem. Sandru Herman iz Narodne stranke-Reformisti podržavaju HSS i SDP, a kandidat za njezinog zamjenika je HSS-ov Zoran Vidović.

Bivši SDP-ovac Mladen Novak kandidat je grupe birača, a kandidatkinja za njegovu zamjenicu je Tanja Potočnik-Hunjadi, dok je bivši župan Matija Posavec u novu izbornu utrku ušao uz kandidata koji je i u prethodnom mandatu bio njegov zamjenik, Josipa Grivca.

Za zamjenika Darka Zvera iz stranke Fokus kandidirao se Boris Bistrović. Tijekom izbornog dana, Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske objavit će podatke o odazivu birača do 11:30 i 16:30 sati.

Prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora objavit će se na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva u 20 sati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju