Joško Klisović predstavio je najvažniji dio programa, onaj koji se odnosi na financije.

Galerija Joško Klisović - 6 Joško Klisović - 1 Joško Klisović - 2 +2 Joško Klisović - 3

Plan SDP-a je gradske financije dubinski revidirati, uvesti transparentan uvid u riznicu, imovinu staviti u funkciju, konsolidirati financije pa smanjiti prirez postupno - prvo na 15, pa na 12 posto.

Vezani članci Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba VIDEO Jedan je kandidat otkrio da je htio biti detektiv, drugi avanturist, a dvoje ih je sve nasmijalo svojom željom Sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Zagreba - 3 Žestoko od samog početka, zaiskrilo još na cijenama kuhinje. Najžešće rasprave između Filipovića, Škore i Škare Ožbolt

"Odgovornost za ovakvo stanje gradskih financija ima naravno stranka koja je vodila grad, Milan Bandić 365 i HDZ koji joj je sekundirao toj stranci u gradskoj skupštini. Njihovi kandidati danas na izborima koji su također odgovorni za ovo stanje financija su Jelena Pavičić Vukičević i gospodin Davor Filipović", rekao je Klisović.

Tri dana prije lokalnih izbora Klisović, Dina Vasić i Boris Lalovac na konferenciji za novinare u Središnjici SDP-a postojeće stanje gradskih financija ocijenili su katastrofalnim, s deklariranim dugom od 1,3 milijarde kuna i indirektnim dugom od 2,7 milijarde kuna, dodajući kako će se pravo stanje stvari vidjeti tek kada preuzmu Gradsku upravu.

Jedini transparentno prikazao troškove svoje kampanje

Transparentnost će, kaže, omogućiti preko gradske riznice tako da će građani na internetu moći pratiti potrošnju svake kune iz proračuna.

Klisović je ustvrdio da je on jedini od kanidata za zagrebačkog gradonačelnika koji je transparentno prikazao javnosti troškove svoje kampanje.

"Jedini kandidat koji može transparentno voditi gradske financije onaj je koji transparentno vodi svoje vlastite financije u kampanji. Meni su kazali da najviše trošim, ali ja sam samo prikazao javnosti svoje račune, a drugi to nisu učinili. Dovoljno je pogledati koliko plakata imaju po gradu i reklama, to se ne može platiti novcem koji su iskazali", kaže Klisović.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju