Na zagrebačkom Velesajmu traje cijepljenje zagrebačkih obrtnika. Sve prati reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš koji je razgovarao s Mirzom Šabićem, predsjednikom Obrtničke komore Zagreb.

Galerija


S današnjim danom na cijepljenje je došlo 170 prvih obrtnika, a s jednim od njih razgovarao je Goleš. Šabić kaže da je interes za cijepljenje među obrtnicima velik.

Vezani članci Koronavirus, ilustracija Nacionalni stožer objavio najnovije brojke: U Hrvatskoj manje od 150 novozaraženih, preminule dvije osobe Marija Bubaš Capakova pomoćnica zadarskoj konobarici: "Može netko odbiti nositi masku, ali onda bi trebao raditi negdje drugdje"

"U sedam dana skupili smo skoro 3000 kolega koji su se prijavili za cijepljenje", rekao je i dodao kako će se svakog dana cijepiti njih 200-injak.

Što bi obrtnicima pomoglo da se vrate u neki oblik "starog normalnog", pitao je Goleš, a Šabić kaže da je Zagreb spesifičan jer ga je osim pandemije pogodio i potres. Ističe da bi svim obrtnicima, ne samo ugostiteljima, pogotovo u centru grada dobro došlo popuštanje mjera jer su ljudi gladni posla i da žive od svog rada.

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb smatra da je cijepljenje protiv koronavirusa "pravi put da dođemo u normalu i izađemo iz svega ovoga".

Što se tiče gubitaka, kaže da su veliki.

"Znamo se šaliti da je onaj tko je imao pad manji od 50 posto jako dobro prošao", rekao je te dodao kako se nadaju da je cjepivo "svjetlo na kraju i da ćemo iz svega izaći jači".

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr