Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako će izgledati rasplet

Ekskluzivno istraživanje Dnevnika Nove TV: Tko osvaja četiri najveća grada u drugom krugu te kako bi se mogli preliti glasovi iz prvog

Aktualno Galerija Sabina Tandara Knezović: Rezultati istraživanja Nove TV - 1 Sabina Tandara Knezović: Rezultati istraživanja Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Istraživanje Dnevnika Nove TV - 3 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.HR Istraživanje Dnevnika Nove TV - 2 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.HR Istraživanje Dnevnika Nove TV - 1 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.HR +6 Borba za drugi krug Galerija 1/11 >>
Za 13 dana općine, gradovi i županije koji još nisu odlučili, opet će na izbore. Rezultati drugog kruga naročito se iščekuju u četiri najveća grada. Zagreb, Split, Rijeka i Osijek dobit će nove gradonačelnike. Dnevnik Nove TV donosi istraživanje provedeno s agencijom IPSOS čiji su anketari jučer pitali građane na biralištima za koga bi glasovali u drugom krugu.

U Zagrebu u drugi krug idu Tomislav Tomašević i Miroslav Škoro. Teško da Škoro može ugroziti Tomaševića koji bi glatko trebao odnijeti pobjedu sa 60,4%, dok bi Miroslav Škoro ostao na 21,7%, predstavila je rezultate istraživanja Sabina Tandara Knezović.

Gotovo 18% ispitanika u anketi ne želi se očitovati. No kad bi i oni svi glasali za Škoru ne bi mu bilo dovoljno da dostigne Tomaševića.

Ali zanimljivo, za Tomislava Tomaševića glasalo bi 65% Klisovićevih glasača, dok bi za Miroslava Škoru u drugom krugu glasovalo 50% birača Zvonimira Troskota, zatim trećina birača Davora Filipovića i trećina birača Jelene Pavičić Vukičević.

Sabina Tandara Knezović: Rezultati istraživanja Nove TV - 1 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 4 Foto: DNEVNIK.HR

U Splitu vodi Ivica Puljak sa 42,9%. Vice Mihanović iz HDZ-a je na 35,6%, ali je velika brojka onih koji se ne žele izjasniti – 21,5%.

Jedino kada bi Mihanović u tom bazenu uspio pridobiti glasače, možda bi mu Puljak i bio dostižan. Evo gdje su otišli drugi: Za Ivicu Puljka glasalo bi 60% birača Jakova Prkića, 46% Branke Ramljak te 43% SDP-ova Ante Franića, dok bi za Vicu Mihanovića glasalo 37% Kerumovih glasača, 30% Mostovca Ivice Grkovića te 40% Nansi Ivanišević.

Sabina Tandara Knezović: Rezultati istraživanja Nove TV - 1 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 2 Foto: DNEVNIK.HR

U Rijeci, prema ovom istraživanju, vodi SDP-ov kandidat Marko Filipović s 45,2% dok je Davor Štimac na 33,7%. Ne želi se izjasniti 21.1% birača što je poprilično velik bazen za vrbovanje. Ako pogledamo gdje su otišli drugi, Marko Filipović uzima 54% glasača Nikole Ivaniša, oko 50% Nebojše Zelića te 44% glasova Katarine Peović. Davor Štimac uzima 45% glasača Marinu Miletiću te 40% Josipu Ostrogoviću

Sabina Tandara Knezović: Rezultati istraživanja Nove TV - 1 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 3 Foto: DNEVNIK.HR

Sva su se istraživanja za Osijek pokazala točnima, veliku prednost ima HDZ-ov Ivan Radić. U Osijeku bi HDZ po prvi puta mogao osvojiti vlast. Ivan Radić ima 48,9%, a Berislav Mlinarević osvaja 36,1%. I dalje se ne želi izjasniti 15% glasača.

Ivan Radić povećava bazen glasača sa 34% glasača HNS-ova Vladimira Hama, četvrtinom Šišljagićevih glasova i 40% Vanekovih birača.

Berislav Mlinarević raste na bazi 50% birača SDP-ova Gorana Kušeca, te 46% Katarine Kruhonje što je dosta nelogično. Pitanje je hoće li ovi glasači uopće izaći na izbore.

Sabina Tandara Knezović: Rezultati istraživanja Nove TV - 1 Istraživanje Dnevnika Nove TV - 1 Foto: DNEVNIK.HR

Izlazne ankete provela je agencija Ipsos na uzorku od 16.000 u 4 grada s maksimalnom statističkom pogreškom +/- 1,5 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene