Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik iz Osijeka

U utrci za gradonačelnika doktor za kulen, doktor za ljude i partijaner: ''Volim deep house, pušio sam travu...''

Aktualno Galerija Dnevnik iz Osijeka Dnevnik iz Osijeka Foto: DNEVNIK.hr Vladimir Šišljagić Vladimir Šišljagić Foto: DNEVNIK.hr Berislav Mlinarević Berislav Mlinarević Foto: DNEVNIK.hr +0 Goran Kušec Galerija 1/4 >>
Ekipa DNEVNIK.hr-a posjetila je Osijek, grad koji muku muči s komarcima, ali i iseljavanjem. Kandidati za gradonačelnika grada na Dravi - Goran Kušec (SDP), Vladimir Šišljagić (Snaga Slavonije i Baranje) i Berislav Mlinarević (nezavisni, Domovinski pokret) - otkrili su nam svoje prve poteze, ali i neke detalje iz privatnog života.

Imali smo sreće što su lokalni izbori u svibnju, pa snimanje odrađujemo u ožujku kad u gradu nema dosadnih komaraca koji Osječanima ljeti nemilosrdno piju krv.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević slikao se sa članicama Biračkog odbora REZULTATI LOKALNIH IZBORA Hrvatska je izabrala! Pogledajte tko će voditi vaš grad sljedeće četiri godine Slika nije dostupna podupire ga domovinski pokret Berislav Mlinarević predstavio kandidaturu za osječkog gradonačelnika: "Ovaj grad ima veliki potencijal, mora biti centar Slavonije"

Nakon Ivana Vrkića na čelu Osijeka koji zbog bolesti već duže vrijeme izbiva iz javnosti i ne ide u novu utrku, novog gradonačelnika dobit će ovaj grad koji ima brojne probleme.

SDP na ove izbore ide s Goranom Kušecom. On je sveučilišni profesor, osnivač navijačke skupine Kohorta, bivši glazbenik i radijski voditelj i doktor za - kulen. Toliko voli Osijek da nije mogao izdvojiti ništa što u gradu ne voli. Na pitanje o jednoj pjesmi rekao je da nam to ne smije reći, a muči ga ni manje ni više gdje je jedna strana svijeta.

U šetnji promenadom, s kandidatom Vladimirom Šišljagićem otišli smo do spomenika Picassu, jedinom takvom u Hrvatskoj, a vjerojatno i puno šire. Taj se kirurg traumatolog već dugo vrzma po politici - bio je saborski zastupnik, župan u dva mandata, a sada želi u gradonačelničku fotelju. Teško s usana miče riječi o ratu, ali priznaje da je došlo vrijeme da se o tome prestane govoriti. Najpoznatiji je iz vremena bliske suradnje s Branimirom Glavašem, ali sad na sam spomen Glavaša mijenja izraz lica i ton glasa.

Domovinski pokret u bitku za Osijek šalje Berislava Mlinarevića, poznatog hotelijera i ugostitelja koji je, priznaje, politiku počeo pratiti tek prije godinu-dvije. U razgovoru otkriva da ''sve što dotakne pretvori u zlato'', a najviše nas je iznenadio odgovor na pitanje što sluša jer nabrajanje gotovo da nije imalo kraja. Nadahnuo ga je i Miroslav Škoro, ali njegove pjesme nisu mu među omiljenima. Otkrio nam je i kako liječi frustracije, ali i da je imao jedan ''izlet'' s drogom.

Na snimanje smo zvali i kandidata HDZ-a Ivana Radića, ali se on ispričao zbog obveza u Saboru.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene