Osječki poduzetnik Berislav Mlinarević u nedjelju je najavio svoju kandidaturu za osječkog gradonačelnika, kao nezavisni kandidat, istaknuvši kako će okosnica njegovog programa stvaranje uvjeta za zadržavanje ljudi u gradu i povratak onih koji su odselili.

Galerija


Napominje kako njegovu kandidaturu podupire Domovinski pokret, ali poziva građane, koji su do sada glasali za druge stranke, da ga podrže, jer su, kako kaže, "njegove opcije i lijeva, i desna i centar".

Vezani članci Peđa Grbin Problemi za SDP: Otkrili zašto u Osječko-baranjskoj neće imati svog kandidata za župana Dnevnik iz Osijeka U utrci za gradonačelnika doktor za kulen, doktor za ljude i partijaner: ''Volim deep house, pušio sam travu...''

Na predstavljanju svoje kandidature Mlinarević je rekao da je Osijek bio značajan grad u gospodarstvu, koji se ponosio svojom industrijom, ali da su od toga ostali samo trgovina i predstavništva stranih tvrtki.

Smatra to posljedicom dosadašnje pogrešne politike i lažnim prikazivanjem stvarnog stanja.

"Ovo je vrijeme da se svi osvijestimo, i da glasamo za neku novu opciju, da ne biramo više lijeve, desne, ili one u centru. Nemojmo više birati opcije koje nas vode unatrag, ili u mrak. Tu istu misao prenosim i na državnu razinu", poručio je Mlinarević.

Kaže i kako je najvažniji gradski resurs osječko Sveučilište, sa čijih fakulteta izraze stručni ljudi, koji su, kako smatra, "danas najveći izvozni program".

"Ovaj grad ima veliki potencijal, mora biti centar Slavonije i centar izvrsnosti i spreman sam svu svoju snagu i energiju staviti u službu ovoga grada, kako bi negativne trendove pretvorili u pozitivne", rekao je Mlinarević. Poručio je kako želi da njegovi sugrađani ovdje mogu ostati.