Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za javni sektor nema očitovanja

Ustavni sud sutra ocjenjuje ustavnost COVID potvrda u zdravstvenom i socijalnom sustavu

Ustavni sud u utorak će odlučiti o ustavnosti odluke o uspostavi digitalnog sustava za COVID potvrde, kao i o uvođenju COVID potvrda u zdravstveni sustav, no zasad na dnevnom redu nisu i potvrde u javnim službama.

Ustavni sud u utorak odlučuje o ustavnosti COVID potvrda.

''Sutra ćemo na redovnom Stručnom sastanku odlučivati o ocjeni ustavnosti Odluke o uspostavi digitalnog sustava, tzv. COVID potvrde te o COVID potvrdama koje se odnose na prijem pacijenata u bolnicama i za obavezno testiranje u zdravstvenim ustanovama i sustavu socijalne skrbi. O COVID potvrdama za tzv. javni sektor još nećemo raspravljati jer nije došlo očitovanje Vlade, pa smo im poslali požurnicu. Sutra je i sjednica Suda, pa je moguće da ovi predmeti, ako dobiju podršku na Stručnom sastanku, završe i na sjednici Suda'', rekao je predsjednik Suda Miroslav Šeparović za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Stjepan Topolnjak SLOBODA IZBORA COVID potvrde na Ustavnom sudu: "Radi se o diskriminaciji. Mi nismo protiv cijepljenja, ali…" Oglasio se i predsjednik Suda

Zahtjev za ocjenom ustavnosti o obveznim potvrdama za zaposlenike zdravstvenog i sustava socijalne skrbi podnio je u listopadu Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske.

"Postavili smo upit jer želimo znati što u slučaju da netko od radnika dobije otkaz i hoćemo li ići u tužbe ako netko bude udaljen s radnoga mjesta jer se nije testirao", rekao je tada predsjednik sindikata Stjepan Topolnjak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene