Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U bolnicama nema mjesta

Prvi put od početka lipnja imaju više od 1000 umrlih u danu, a susjedi od početka pandemije više od 40.000 žrtava koronavirusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje u Amerikama vrlo je teško. U SAD-u je broj umrlih od koronavirusu padao nekoliko tjedana u svibnju pa opet u srpnju, u utorak je zabilježeno više od 1000 smrtnih slučajeva. Bolnice u Floridi objavile su da nemaju slobodnih kreveta. Meksiko je prešao broj od 40 tisuća umrlih i četvrta je zemlja u svijetu po broju žrtava koronavirusa.

Sjedinjene Države u utorak su zabilježile preko 1.000 smrti povezanih s koronavirusom u jednom danu, po prvi put od početka lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna EPidemija se širi SAD obara crne rekorde, jedna savezna država pred potpunim zatvaranjem: "Mračna COVID zima je stigla" Slika nije dostupna Čekaju odobrenje Građani SAD-a dobit će cjepivo već u prosincu? "Ako cijepimo 70 posto ljudi, kolektivni imunitet imamo do svibnja"

Prema podacima Reutersa, nakon što je tjednima padao broj žrtava prošlog je tjedna, zaključno s 19. srpnja, zabilježeno više od 5.200 smrti povezanih s Covidom-19. To je bio drugi tjedan zaredom da se broj umrlih povećava.

Blizu 142.000 Amerikanaca zaraženih koronavirusom umrlo je, a stručnjaci upozoravaju da je vjerojatno da će se taj broj povećati s obzirom na nove rekordne brojke novih slučajeva zaraze i povećanog broja hospitaliziranih u brojnim državama.

Najveći broj slučajeva smrti u SAD-u zabilježen je u travnju, kada je u zemlji umiralo u prosjeku 2.000 ljudi dnevno. Broj umrlih polako je padao pa je u svibnju bilo prosječno 1.300 umrlih dnevno, a u lipnju ispod 800 dnevno, prema podacima Reutersa.

No nakon što su se brojne zemlje ponovno otvorile bez postizanja referentnih mjerila za sigurnost, poput dvotjednog opadanja broja slučajeva zaraze, broj umrlih porastao je u 21 državi,uključujući Arizonu, Floridu i Teksas, pa je u zadnja dva tjedna taj broj porastao u odnosu na prethodna dva.

Dok se broj novih slučajeva zaraze dijelom može pripisati povećanom testiranju, hospitalizacije, koje se ne povezuju s testiranjem, također su krajem lipnja počele rasti.

Do sada je u srpnju 17 država prijavilo rekordan broj pacijenata trenutno hospitaliziranih od Covida19, a devet država objavilo je u utorak nove rekorde, uključujući tu Alabamu, Teksas i Kaliforniju. U Floridi je preko 40 bolnica navelo da je popunjen njihov cjelokupni kapacitet.

U Meksiku umrlo više od 40 tisuća ljudi

Broj umrlih od koronavirusa u Meksiku premašio je 40.000, objavilo je u utorak meksičko ministarstvo zdravstva.

"Broj umrlih: 40.400", navodi ministarstvo izvješćujući o razvoju zaraze i objavljujući da ima 910 novih slučajeva koji su registrirani u zadnja 24 sata. Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Meksiku registriran je 28. veljače.

Broj potvrđenih slučajeva zaraze iznosio je u ponedjeljak 349.396, a u utorak 356.255 te je u zadnja 24 sata registrirano 6.859 novih slučajeva zaraze.

Meksiko, sa svojih 127 milijuna stanovnika, druga je zemlja po broju umrlih u Latinskoj Americi, iza Brazila, koji broji 80.000 umrlih. Također je četvrta zemlja u svijetu po broju umrlih, iza Sjedinjenih Država, Brazila i Velike Britanije.
Ovoga tjedna predsjednik Manuel Lopez Obrador obećao je poboljšati zdravstvene norme u zemlji kako bi se pomoglo borbi s virusom.

On se obećao zauzeti za osobe koje su posebno ranjive u slučaju zaraze koronavirusom, posebno za one koji boluju od "bolesti povezanih s glađu i siromaštvom", lansirajući "stalnu kampanju" koja bi promicala jačanje zdravog načina života uz liječenje visokog tlaka, dijabetesa i gojaznosti.

Epicentar virusa je meksička prijestolnica, u kojoj je u utorak zabilježen 64.431 potvrđeni slučaj zaraze i 8.354 umrlih.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene