Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siguran gost je zadovoljan gost

Dok na jugu ostaju bez gostiju zbog mjera na granici s BiH, u ovom dijelu Jadrana ima ih iznad očekivanja

Turizam ili zatvaranje granica? - 3
Turizam ili zatvaranje granica? - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Denis Ivošević Denis Ivošević Foto: DNEVNIK.hr Vedran Jakominić Vedran Jakominić Foto: DNEVNIK.hr Ivan Sarajlić Ivan Sarajlić Foto: DNEVNIK.hr Gari Cappelli Gari Cappelli Foto: DNEVNIK.hr +6 Turizam ili zatvaranje granica? - 1 Galerija 1/11 >>
Mjere samoizolacije za goste iz BiH za Makarsku rivijeru, strahuju mnogi, znače propalu sezonu. No jedan opatijski hotel nema otkazivanja od susjeda s istoka.

„Mi smo s njima u kontaktu i zajedno ćemo vidjeti, ovisno o situaciji s popuštanjem ili pooštravanjem mjera, hoće li svoje odmore prebaciti za neki drugi termin ili će doći kada su planirali“, kaže glasnogovornik hotelske kuće Ivan Sarajlić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna čekaju mjere za pomoć Kampovi tek na polovici lanjskog prometa, moguće ranije zatvaranje: "Imali smo određenu dozu optimizma, ali..." Anamarija Maletić, direktorica hotela IMA LI NADE ZA POSEZONU? Unatoč strožim mjerama Austrije i Slovenije, u ovom turističkom resortu i dalje su dobro popunjeni: "Nadamo se dobrim rezultatima do kraja"

U planu još uvijek ostaju koncerti regionalnih zvijezda na opatijskoj Ljetnoj pozornici, iako se situacija mijenja iz sata u sat. 

Gosti iz Srbije lani su u Hrvatskoj ostvarili 185 tisuća dolazaka, a oni iz BiH čak 517 tisuća. Buking iz ostalih zemalja, unatoč pooštravanju mjera, i dalje raste.

„Na razini smo 26, 27 posto u odnosu na prošlu godinu u 6. mjesecu, a u Istri i na Kvarneru imamo negdje i više od 50 posto u odnosu na lanjsku godinu, što je čak i više od onoga što smo računali“, kaže ministar turizma Gari Cappelli.

Mnogi rade na tome da smještaj obogate dodatnim sadržajem, a unutrašnjost Istre, biciklističke i treking staze će biti gostima zanimljive kao i ranijih godina, procjenjuju turistički stručnjaci.

Ove godine gosti najviše biraju smještaj u domaćinstvima, a sve ih je više i u hotelima visoke kategorije gdje je higijena na visokoj razini. Kao i u ugostiteljskim objektima.

„Šankovi i unutarnji prostori puno su prazniji, ljudi su na terasama udaljeniji i opušteniji. Strani gosti puno više koriste maske od nas“, kaže Vedran Jakominić iz Udruge Glas poduzetnika.

Borba za svakog gosta se nastavlja. Ove je godine siguran gost, zadovoljan gost.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene