Obavijesti Video Pretražite Navigacija
brže se širi

Tri slučaja britanskog soja koronavirusa potvrđena u Dubrovniku i Konavlima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 14 uzoraka testova na koronavirus koji su iz Dubrovačko-neretvanske županije poslani na sekvencioniranje, prisutnost britanskog soja utvrđen je za njih tri, i to kod dvije osobe iz Konavala i jedne iz Dubrovnika, objavili su u utorak iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Ističu kako je to vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području, budući da se britanski soj širi i do 50 posto brže od običnog.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Ilustracija KORONA U HRVATSKOJ Stožer objavio nove podatke: Preminule četiri osobe, pogledajte kakvo je stanje po županijama

"Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje je najbolja zaštita od brzog širenja virusa, posebice novog, britanskog soja", poručuju iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijski Stožer civilne zaštite ranije danas je priopćio da su u posljednja 24 sata na području Dubrovačko-neretvanske županije zabilježene 72 novozaražene osobe koronavirusom, a 43 osobe su se oporavile. U županiji je trenutno 629 aktivnih slučajeva zaraze, a u samoizolaciji je 1427 osoba.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene