Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nema novih mjera

Ovaj grad prijavio čak 224 nova slučaja, najveći dnevni porast od početka zaraze: ''Situacija slična onoj na vrhuncu''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tokio je u četvrtak prijavio 224 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast od početka izbijanja zaraze.

Do porasta slučajeva dolazi istodobno s rastućim strahovima od novog vala koronavirusa, u trenutku kada je Japan postupno počeo otvarati gospodarstvo nakon okončanja izvanrednog stanja krajem svibnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 16.000 zaraženih Jedna od zemalja s najmanje provedenih testiranja: Japan ukida izvanredno stanje, u Tokiju karantena do daljnjeg Slika nije dostupna Moguća izolacija Tokija Borba protiv zaraze: U Japan više neće moći stanovnici SAD-a, Kine, Europe

"Zabrinuti smo da je drugi val koronavirusa očigledno stigao ovamo", rekao je lokalnoj televiziji NHK Hideo Maeda, čelnik javnog zdravstvenog centra u Kiti, dijelu glavnoga grada Tokija. "Trenutačna situacija slična je onoj na vrhuncu zaraze u travnju", dodao je Maeda.

Tokio je u srijedu prijavio 75 slučajeva, nakon što je prethodno registrirao više od 100 slučajeva zaraze šest dana zaredom.

Ne razmatraju nove mjere

Porast broja slučajeva zaraze nije, međutim, naveo vladu da razmotri uvođenje još jednog izvanrednog stanja, rekli su dužnosnici u četvrtak. "Nismo u stadiju u kojem se uvodi izvanredno stanje", rekao je glasnogovornik vlade Yoshidade Suga na konferenciji za medije.

Japan je prvi proglasio izvanredno stanje početkom travnja. Devet dana kasnije mjere su se proširile na cijelu zemlju. Vlada je ukinula izvanredno stanje za 39 od 42 prefekture sredinom svibnja, a potom su ukinute i u Tokiju i preostale četiri prefekture, koje su bile posljednje podvrgnute restrikcijama.

Središnja vlada i Tokio našli su se na udaru kritika zato što nisu povećali broj testiranja, dok je guvernerka Tokija Yuriko Koike okrivila noćne četvrti za nedavnu pojavu zaraze.

Japan je dosad potvrdio je 21.361 slučaj zaraze koronavirusom, uključujući i 712 slučajeva s kruzera u veljači te 995 smrtnih slučajeva, prema informacijama NHK-a.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene